Mai sunt câteva ore până la finalul înscrierilor pentru Start-Up Nation Diaspora. Câți bani pot primi românii care vor să de întoarcă acasă

Mai sunt câteva ore până la finalul înscrierilor pentru Start-Up Nation Diaspora. Câți bani pot primi românii care vor să de întoarcă acasă
Sursa foto: Shutterstock / ilustrativ
Publicat: 03/10/2022, 15:57
Actualizat: 03/10/2022, 16:16

Românii din diaspora care decid să revină în țară și să înceapă o afacere prin intermediul programului Start-up Nation Diaspora, pot obține finanțare de până la 200.000 lei pentru investiții în echipamente, utilaje, sisteme regenerabile de energie și altele, a anunțat, luni, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Înscrierile pentru acest program guvernamental se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, astăzi fiind ultima zi de depunere a proiectelor.

„Le mulțumesc tuturor românilor din diaspora care au ales să aplice în cadrul Pilonului II Start-Up Nation – Diaspora și care, astfel, au hotărât să înceapă o afacere aici, acasă. Antreprenoriatul românesc este mereu deschis în fața unor noi idei, concepte și perspective, inspirate inclusiv de modelele cunoscute în afara granițelor. Prin infuzia de capital, în valoare maximă 200.000 lei/beneficiar, ne dorim să promovăm tot mai mult curajul și inițiativa! Celor care încă nu s-au înscris, le amintesc că mai au doar câteva ore la dispoziție! Apelul se închide astăzi, la ora 20:00”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Termen-limită prelungit

Luni, până la prânz, peste 1.200 de firme s-au înscris în cadrul Pilonului II Start-Up Nation Diaspora. Amintim că programul a fost lansat pe data de 19 iulie a.c., iar termenul inițial de depunere a proiectelor a fost stabilit pentru 01 septembrie a.c. Ulterior, perioada înscriere a fost prelungită până luni, 3 octombrie, ora 20.00.

Potrivit ministerului, decizia de prelungire a termenului a fost luată în contextul în care o parte dintre persoanele care și-au înființat întreprinderi și care au dorit să aplice au întâmpinat greutăți în obținerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, fiind întărită de dorința de a atrage un număr cât mai mare de români din diaspora, care să obțină o șansă reală de dezvoltare în antreprenoriatul autohton, prin intermediul finanțării nerambursabile oferite în cadrul programului.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni estimează că numărul conaționalilor de peste hotare este în acest moment la aproape 10 milioane, incluzându-i atât pe românii care trăiesc în comunitățile din diaspora, cât și pe cei care  trăiesc în comunitățile istorice/tradiționale din țările aflate în vecinătatea României. Estimările indică existența unei distribuții echilibrate a românilor de pretutindeni, între cele două mari componente reprezentate de diaspora, pe de o parte, și de comunitățile istorice/tradiționale, pe de altă parte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Surpriză maximă! Cătălin Bordea, escapadă în doi! Cu cine a plecat comediantul la Paris
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
De pe patul de moarte, un bărbat i-a mărturisit fiicei sale un secret teribil. Cine...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Ninsori în aproape toată țara, inclusiv în București. ANM anunță strat de zăpadă la munte...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
2023: Ce salariu are un polițist de la Rutieră? Cât poate câștiga un șef
Un copilaș din Satu Mare a rămas orfan, după ce mama și-a pus capăt zilelor!...
Epidemie de rujeolă în România: ”Se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național” Anunțul...
Accident rutier grav în județul Suceava. O tânără a murit, iar soțul său se află...
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Vestea șocantă pentru consumatorii de Pepsi. Secretul băuturii a ieșit la iveală după zeci de...
ADIO program de lucru de 8 ore! Tehnologia prin care muncești chiar ȘI ÎN SOMN
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
Electric Castle 2024. Au fost anunţate primele nume
Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data...
BANCUL ZILEI. Bulă: Iubito, uită-te ce vreme frumoasă este afară și tu stai în bucătărie...