Dan Straut
29.05.2018
Financiar

Managerii anticipează creșterea prețurilor și menținerea numărului de angajați până în iulie

Managerii anticipează creșterea prețurilor și menținerea numărului de angajați până în iulie
Managerii anticipează creșterea prețurilor și menținerea numărului de angajați până în iulie

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a volumului producției.

„Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra o tendință de creștere accentuată, în timp ce pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice se va înregistra o scădere. Referitor la numărul de salariați se estimează o relativă stabilitate. Pentru prețurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni”, se arată într-un comunicat al INS.

Potrivit sondajului, în activitatea de construcții se va înregistra o creștere a volumului producției. Managerii estimează o creștere moderată a numărului de salariați, iar în ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează o creștere a acestora.

În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat o tendință de creștere a activității economice. Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra o creștere, iar angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a numărului de salariați. Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul.

De asemenea, conform estimărilor din luna mai 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere în următoarele trei luni. „În sectorul de servicii se estimează o creștere moderată a numărului de salariați. Conform opiniei managerilor din acest sector, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată”, a mai comunicat INS.

Inchide