MEDIAFAX Talks about Brewing and Hospitality. Firme: Jumătate dintr-un pahar de bere și 18 ore dintr-o zi de cazare la hotel „se duc” pe impozite

MEDIAFAX Talks about Brewing and Hospitality. Firme: Jumătate dintr-un pahar de bere și 18 ore dintr-o zi de cazare la hotel se duc pe impozite
Publicat: 19/11/2013, 15:22
Actualizat: 31/01/2019, 01:12

Băutorii și turiștii împart berea și camera de hotel cu statul, pentru că impozitele pentru bere ajung la 45%, iar la cazare urcă la 70% din prețul unei camere, potrivit reprezentanților patronatelor din turism și industria berii prezenți la conferința MEDIAFAX Talks about Brewing and Hospitality.

Constantin Bratu, directorul asociației Berarii României, apreciază că berea, deși este un aliment, este suprataxată, scrie Mediafax.

„Ținând cont că este un aliment care face parte din coșul zilnic al românilor, considerăm că taxele sunt prea mari”, a spus Bratu.

Vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc Dragoș Răducan spune că din tariful pentru închirierea unei camere de hotel taxele reprezintă încasările pentru 18 ore.

Totodată, din cele aproximativ 25 de minute pe care trebuie să le muncească un român pentru a-și permite să plătească un litru de bere, 11-12 minute le muncește pentru a plăti taxele aferente acestui litru de bere. Pentru a se caza o noapte la un hotel, un român trebuie să muncească mai mult de o zi.