Ministrul Agriculturii anunță amenzi uriașe pentru companiile care aduc în România produse de calitate inferioară

Redactor:
Raluca Nicolae
Ministrul Agriculturii anunță amenzi uriașe pentru companiile care aduc în România produse de calitate inferioară
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că vor fi date amenzi de cel puțin 4% din cifra de afaceri sau cel puțin două milioane de euro companiilor care practică dubla calitate a produselor.

„Am propus un amendament pt completarea directivei 29/2005, care pune în spațiul juridic acea prevedere prin care se interzice cu desăvârșire, de către orice comerciant, să practice calitatea dublă a produselor. Măsurile coercitive pentru nerespectare sunt puternice, stabilindu-se amenzi cel putin 4% din cifra de afaceri sau să fie de cel putin 2 milioane euro”, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, la Antena 3.

Ministrul a spus că vor fi continuate controalele pe plan național, la toate produsele care sunt pe piață, pentru a se asigura că nu vor intra produse de calitate îndoielnică.

„Vom continua controalele pe plan național si vom intensifica controalele la toate produsele care sunt pe piață în România. Controlăm la fața locului ce e de controlat în așa fel încât consumatorul să fie protejat. În aceasta perioada, se impune accelerarea controlului, dat fiind faptul că sunt aceste vârfuri de aprovizionare în țară, cu tot felul de produse legate de evenimentele care se petrec în Romănia, căutându-se de fiecare comerciant in folosirea acestei opotunutăți, uneori în interesul lui propriu, îndepărtându-se de pretențiile consumatorilor în condițiile în care șun în mișcare produse care nu sunt din punct de vedere sanitar veterniar în regulă și caută să speculeze și piața, motiv pentru care, în ultima perioadă, acțiune concentrate a instituțiilor abilitate în domeniu, motiv pentru care noi și alte instituții suntem interesați să păstram acest echilibru în așa fel încât în țară să nu intre produse de calitate îndoielnică, care din nefericire, au intrat”, a declarant ministrul Petre Daea.

În ceea ce privește comerțul stradal al produselor nefiscalizate și necontrolate, ministrul a spus că „aceasta este o problemă pe care o rezolvăm prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, care poate să realizeze o rețea de comercializare în regulă, prin care să și fiscalizeze și să aducă produsele acolă unde consumatorul le așteaptă”.

 

Inchide