Ministrul de Finanțe anunță cum va fi modernizat ANAF până la sfârșitul lui 2020

Ministrul de Finanțe anunță cum va fi modernizat ANAF până la sfârșitul lui 2020
Publicat: 20/03/2019, 14:33
Actualizat: 25/03/2019, 20:48

„Până la final de 2020 este anul în care ANAF trebuie să fie într-o clădire nouă, cu servere noi. (…) Este termenul până la care o să vedeți ANAF nou, tot IT infrastructură, sistemul făcut, fără probleme de comunicare”, a afirmat Eugen Teodorovici, marți seara, într-o emisiune la TVR 1.

În schimb, ministrul Finanțelor a menționat că ecourile securiștilor de la Fisc se aud și astăzi.

«O să vin în următoarea emisiune cu un dosar pe ani, când faimosul șef al ANAF-ului, înainte să fiu eu ministru, închidea firmele pentru 3 lei, 9 lei, 20 de lei. Cei care au semnat procesele verbale, inspectorii atifraudă, trebuie să-mi explice și mie, că n-o să îi las în pace, cum de au semnat aceste procese verbale: ce inimă au avut. Dacă îi dă naiba să invoce lege, vor avea o problemă cu mine, pentru că trebuiau să se ducă, în momentul acela, la tovarășul domn președinte de la acel moment sau la ministrul de la acel moment să zică „Domnul ministru, eu mai bine îmi dau demisia decât să închid o firmă pentru nouă lei trei luni”», a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a confirmat că erau și cazuri în care această metodă a fost recomandată de servicii pentru a fi speriați comercianții. „Ai dosare trimise de cei de la parchete în ANAF. Ce conflict mai mare de interese putea să fie decât acesta?”, a adăugat Teodorovici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase