Ministrul Finanțelor: Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este aproape de zero

Ministrul Finanțelor: Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este aproape de zero
Publicat: 28/01/2020, 13:24

„Așa cum am construit bugetul, riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte foarte foarte mic, aproape de zero. Am construit un buget conservator, care are mai mulți bani alocați pentru investiții, dar investiții care se pot face, iar asta înseamnă că în acest an ne așteptăm ca o contribuție mai mare la creșterea economică să vină de la investiții și nu de la consum. Am spus asta și în Strategia fiscal-bugetară prin modul în care am selectat proiectele”.

Ministrul de resort a mai declarat că nu îi este teamă de o încetinire a economiei globale.

„Nu îmi este teamă nici de o încetinire globală. România este ok, iar încrederea investitorilor, când am ieșit pe piețele internaționale, au fost 12 miliarde de euro oferiți pentru România. Iarăși un maxim istoric. Toți (investitorii) au avut interes să vină cu 12 miliarde de euro către România. Este clar că România merge într-o direcție ok”, a precizat Cîțu.

Florin Cîțu a mai precizat că „Prima Casă” are un plafon de finanțare de 2 miliarde de lei și că programul va trece însă printr-un proces de evaluare la finalul căruia, dacă se consideră că trebuie modificate criteriile, acestea vor fi modificate.

Sursă FOTO: Florin Cîțu / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase