Motivul pentru care un mare hypermarket din România trebuie să-i plătească unei foste angajate o despăgubire de 100.000 de lei

Redactor:
Gandul
Motivul pentru care un mare hypermarket din România trebuie să-i plătească unei foste angajate o despăgubire de 100.000 de lei
Curtea de Apel Timișoara a dat verdictul într-un dosar în care o fostă casieră dintr-un magazin Kaufland din Arad a solicitat despăgubiri morale pentru un accident suferit la locul de muncă.

În 2013, casiera a primit sarcină de la șef să plaseze la raft marfa din returul de la casele de marcat, scrie click.ro.

În timpul operațiunii, un coleg a lovit scara cu transpaleta electrică și femeia a căzut pe piciorul drept, suferind o fractură de calcaneu, urmată de mai multe complicații.

În urmă cu trei ani, femeia a fost operată din nou.

Din cauza durerilor, care nu-i mai dădeau pace, victima a deschis proces. Aceasta a arătat că „prin fracturarea calcaneului, generând dureri ireversibile, este evident că i s-au alterat condițiile de viață, că nu mai poate contribui la bunăstarea familiei și că i s-a alterat posibilitatea de a participa la viața socială, neputând purta încălțăminte cu toc sau exercita sporturi de agrement”.

Instanța a stabilit că angajatorul Kaufland trebuie să-i plătească fostei angajate daune de 100.000 de lei.

Inchide