O aplicație controversată gratuită folosește inteligența artificială pentru a dezbrăca femeile, complet, în poze

Redactor:
Gandul
DeepNude, o aplicație controversată care poate „dezbrăca" femeile din imagini, este disponibilă pentru sistemele de operare Windows și Linux.

Programul folosește inteligența artificială pentru a elimina hainele de pe femei, în poze, transmite TNW.

Aplicația, lansată în martie, poate fi descărcată gratuit. Cei care doresc să elimine watermark-ul de pe imaginile rezultate trebuie să plătească 50 de dolari.

DeepNude funcționează offline. Creatorul, al cărui nume nu a fost făcut public, a declarat pentru Vice că aplicația este bazată pe algoritmul Pix2Pix, dezvoltat de Universitatea din California, Berkeley. Acesta poate transforma imaginile alb-negru în unele color.

Dezvoltatorul a mai spus că a creat aplicația din curiozitate și pentru a se distra. „Nu sunt un voyeur, ci un entuziast al tehnologiei”, a afirmat el.

Aplicația vine într-o perioadă în care așa numitele „deepfakes” au devenit o problemă. Acestea sunt imagini și clipuri video realiste, realizate cu ajutorul inteligenței artificiale, în care unele persoane sunt puse în locuri și scenarii cu care nu au nicio legătură. Acestea au fost folosite, de exemplu, pentru clipuri porno false cu celebrități.

Inchide