Parc de aventură de 6 milioane de euro, construit în România

Parc de aventură de 6 milioane de euro, construit în România
Publicat: 24/07/2014, 11:00
Actualizat: 06/02/2019, 20:21

„Complexul turistic cu profil militar Arsenal Park din Orăștie va beneficia de o investiție de peste 6 milioane de euro în construirea unui parc de aventură (traseu de cățărare în copaci) cu șase trasee de diferite dificultăți, pentru copii și pentru adulți, formate din peste 70 de platforme și dispozitive amplasate la o înălțime de până la 25 de metri, 9 kilometri de piste de biciclete și plimbare asfaltate și un turn pentru sporturi extreme, cu o înălțime de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lungă tiroliană din țară (600 de metri) și pe care va funcționa un dispozitiv de bungee-jumping”, a declarat Marius Cristescu, proprietarul complexului Arsenal Park.

Vor mai fi construite un loc de joacă pentru copii, un patinoar sintetic, un skate parc din beton, cu suprafața de 1.500 de metri pătrați, un centru de agrement de călărie, un centru spa și o sală multifuncțională.

Lucrările de construcție au început la sfârșitul lunii iunie și se vor încheia în august anul viitor.

Proiectul este co-finanțat prin REGIO – Programul Operațional Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contribuția beneficiarului (40%), în bază contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

„Pe termen lung avem în vedere extinderea capacității de cazare până la 400 de locuri și executarea unui foraj de apă termală pentru alimentarea spa-ului și pentru încălzirea întregului complex”, a mai spus Marius Cristescu președintele Bega Grup, care deține Arsenal Park.

Anul trecut 35.000 de turiști s-au cazat la Arsenal Park și alți 40.000 l-au vizitat. În 2014, Arsenal Park are cu 17% mai mulți clienți (vizitatori și turiști cazați) față de aceeași perioadă a anului 2013.

Aproximativ 15% dintre clienții Arsenal Park au fost turiști străini, în principal din Ungaria, Serbia, Croația, Germania, Danemarca și Statele Unite ale Americii.

Teritoriul Arsenal Park are o puternică încărcătură militară. Între anii 1936 și 1938, regele Carol al II-lea a dispus darea în folosința armatei a unui spațiu de 88 de hectare pentru desfăsurarea a diverse experimente în domeniul materialului explozibil și al muniției. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica ajunsese, din punct de vedere al cantității, al doilea producător de muniție din Europa. În perioada comunistă se spunea că este cel mai bine păzit loc din România, raportul fiind de un soldat la fiecare trei muncitori.

După Revoluție, fabrica a intrat în declin, societatea hunedoreană fiind scoasă la vânzare în anul 2003. A fost achizitonată de societatea timișoreană Timco, membră a Bega Grup, iar buncărele și depozitele de muniție abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile și apartamente pentru turiști.

Complexul de vacanță include 200 de locuri de cazare, de la paturi amplasate pe afeturi de tun sau în TAB-uri, la camere simple sau apartamente în vile. Arsenal Park se întinde pe o suprafață de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea orașului Orăștie. Aleile complexului turistic sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.

„Acesta este cel mai mare muzeu de tehnică militară din România deschis publicului”, spune Cristescu.

În complex se practică diverse activități, printre care instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze și cu infraroșu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă și cu înot contracurent, o cameră de relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Coreea de Nord sfidează ONU și lansează mai multe rachete balistice