Pentru SĂRBĂTORI, Romsilva scoate la VÂNZARE zeci de mii de pomi. Cât vor COSTA brazii de Crăciun, anul acesta

Redactor:
Nicolae Oprea
Pentru SĂRBĂTORI, Romsilva scoate la VÂNZARE peste 65.000 de pomi. Vezi cât vor COSTA brazii de Crăciun, anul acesta

Din totalul acestor pomi, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră.

Romsilva a scos brazii de Crăciun la vânzare

„Cei mai mulți puieți ornamentali pentru Crăciun provin din pepinierele silvice ale Direcțiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, și Prahova, cu 3.400 de puieți ornamentali”, transmite Romsilva.

Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilor silvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare

Reprezentanții Romsilva au precizat, pentru Mediafax, că pomii sunt de obicei cumpărați de persoane juridice (firme) care vând ulterior brazii în piețe. De asemenea, pomii pot fi cumpărați și de persoanele fizice.

Foto: Hepta

Inchide