Poate îi spunem RESTRUCTURARE FINANCIARĂ. Hai să schimbăm denumirea, pentru că se face o confuzie. Teodorovici, despre AMNISTIA FISCALĂ

Redactor:
Dan Straut
Poate îi spunem RESTRUCTURARE FINANCIARĂ. Hai să schimbăm denumirea, pentru că se face o confuzie. Teodorovici, despre AMNISTIA FISCALĂ
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că în următoarele zile sau săptămâni Guvernul va veni cu o procedură privind amnistia fiscală, dar că aceasta n-ar mai trebui denumită amnistie fiscală, ci altfel, cel mai apropiat sens fiind cel de restructurare financiară.

„Hai să schimbăm denumirea, pentru că se face o confuzie aici. Poate o numim restructurare financiară, la nivel de companii, pentru că au fost foarte multe păreri – pro, contra, discuții, dezbaterii și așa mai departe. În următoarele, zile săptămâni, nu foarte multe, se va definitiva un astfel de proiect. Dar acest proiect are în vedere ce anume? Respectarea cadrului legal european. (…) Doi la mână, este important să dăm o șansă unor companii să reintre în economie ca actori activi și nu doar să-și ducă viața de la o zi la alta. Mediul privat, în special IMM-urile, trebuie să înțeleagă că, odată ce un astfel de lucru se produce, vor avea mult mai multe posibilități de a veni împreună cu acest mari companii, în zona de proiecte, și publice, și private, și vom ataca întreaga companie, nu doar un segment sau altul. Vor fi și companiile de stat sau private cu datorii la stat”, a precizat Teodorovici, la Antena 3.

În schimb, pentru cele care nu au datorii la stat, „trebuie să găsim, anul viitor, o facilitate”, a subliniat ministrul Finanțelor, dar fără să descrie mecanismul. „Vom ieși, în săptămânile următoare, cu o discuție întâi în Guvern, în Coaliție, și după aceea vom prezenta public un astfel de mecanism”, a completat Teodorovici.

În cazul persoanelor fizice, se va aplica diferit. „La persoanele fizice este o chestiune clară. Cele care au declarat veniturile pe 2018, au de plătit, până în 30 martie 2019, obligațiile fiscale – CAS, CASS și impozit pe venit. Dacă plătesc până în decembrie 2018, au o reducere de 5% la aceste obligații”, a precizat Teodorovici.

În schimb, în condițiile în care în ultimii cinci ani ANAF nu a trimis decizii de impunere, ministrul susține că i-a cerut acestei instituții ca împreună cu Centrul Național de Informații Financiare de la Finanțe să facă o centralizare pentru fiecare contribuabil, care să arate obligațiile restante din fiecare an.

„Vom ști exact cât are fiecare de datorat statului, ca să ajungem la un moment T0, ca să nu mai stăm cu această istorie destul de lungă cu obligațiile față de stat neachitate. Atunci, va fi aceeași obligație de plată până în martie 2018, dar statul, pentru că nu a avut un rol activ, în a informa contribuabilul vizavi de ceea ce are de plătit, vor putea acorda un mecanism de stimulare a acestor plăți până în decembrie, adică se vor putea acorda niște reduceri substanțiale, pentru ca aceste persoane să plătească până la final de an curent”, a explicat Teodorovici.

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Mutare bombă în televiziune! Andreea Mantea pleacă de la Kanal D? Oferta ȘOC făcută de...
Serena Williams, surprinsă cu fostul iubit! Imagini uimitoare cu americanca
Uluitor! Unde lucrează acum Victor Ponta. Cine îl ajută cu banii
Ce a putut să apară pe o stradă din cartierul Rahova. Locuitorii sunt șocați. 'Am...
De ce nu pot să îmi aleg tipul de vaccin cu care să mă vaccinez?...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Tokyo cere Chinei să nu mai facă teste anale pentru COVID-19 cetățenilor japonezi
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
Cum a reacționat soția lui Gigi Becali când a anunțat-o că vrea să se retragă...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Răsturnare de situație în accidentul care a oripilat Bucureștiul. Ce ar fi consumat șoferița care...
INCREDIBIL! Ce a făcut Gheorghe Dincă chiar acum. Monstrul din Caracal nu a avut nicio...
Gafa majoră în care a fost implicată o prezentatoare cunoscută. E uluitor ce a apărut...
Felicitari de 1 Martie 2021: Cele mai frumoase imagini cu text pentru persoanele dragi cu...
Cum arată lacul toxic care a îmbolnăvit mai mulți influenceri. Ce s-a întâmplat cu pielea...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Pentru prima dată după mulţi ani asistăm la un trend inversat al migraţiei în Europa....
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide