Ponta spune că ratele reduse sunt din iulie, iar „Petrescu, săraca” a fost greșit înțeleasă

Ponta spune că ratele reduse sunt din iulie, iar Petrescu, săraca a fost greșit înțeleasă
Publicat: 26/03/2014, 17:03
Actualizat: 25/03/2019, 22:55

El a făcut referire și la modul în care a fost prezentată în presă declarația ministrului Finanțelor privind fondurile pentru pensii-salarii și acciza la carburant, spunând că Ioana Petrescu se confruntă în sfârșit cu „cum se interpretează la noi”.

„Dacă citiți ce a zis, a zis foarte bine. Eu știu ce a fost întrebată, dumneavoastră nu puteți pune pe titlul ăla mare, galben, de la TV, tot ce a zis ministrul, ca să înțelegeți exact ce a zis. Ideea e evident că avem bani de pensii și salarii, dar orice schimbare a bugetului în sens negativ trebuie acopertită de undeva”, a spus Ponta.

Premierul a explicat și la ce anume s-a referit ministrul Finanțelor în cazul înjumătățirii ratelor bancare, spunând că presa iarăși nu vrea să urmărească atent, după ce jurnaliștii l-au întrebat cum comentează dacă înjumătățirea ratelor rămâne pentru 2015-2016, în niciun caz pentru acest an, așa cum s-a înțeles din declarația ministrului.

„Este pentru acest an, de la 1 iulie. Iarăși nu vreți să urmăriți, Ministrul Finanțelor a explicat un lucru care este atât de tehnic încât nu încape (în titlul știrilor – n.r.). De la 1 iulie se poate aplica acea înjumătățire a ratei pe o perioadă de doi ani, creditul fiscal intră în vigoare din 2016, după doi ani, asta încerca să vă spună ministrul, dar nu are cum să vă spună în cuvinte foarte simple lucruri complicate. Încearcă și ea, săraca, ce să facem…eu sunt traducătorul”, a spus Ponta.

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a fost citat, marți, la Adevărul, afirmând că schema fiscală pentru restructurarea creditelor populației, cunoscută ca electorată, va suferi modificări de calcul față de formula ministrului Bugerului, Liviu Voinea, și va intra în vigoare începând cu anul 2016.

„Se va aplica, dar vreau să o supun dezbaterii atât cu băncile, cât și cu mediul academic. Noul plan este să ajutăm pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care să identifice orice posibilă problemă. Dacă sunt persoane cu venituri mici, e bine să fie ajutați înainte ca acest împrumut să de devină neperformant. Trebuie să fie mai puțin birocratică. Am mai schimbat formula domnului Voinea”, a fost citatul prezentat al ministrului.

În luna februarie, premierul Victor Ponta a anunțat, la finalul discuțiilor cu Fondul Monetar Internațional, că Guvernul va aplica un program de stimulare a consumului, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai după expirarea perioadei de reeșalonare.

Guvernul estimează că această schemă de reduceri fiscale pentru populația cu venituri sub medie și credite bancare ar putea duce la reeșalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, iar băncile ar putea reduce ratele la credite cu până la 4 miliarde de lei în 2014.

Agenția MEDIAFAX anunțase, la 24 ianuarie, că Guvernul vrea să stimuleze consumul printr-un credit fiscal, sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub medie care obțin de la bancă restructurarea creditelor, dar numai în condiții stabilite de stat, cu prelungirea scadenței până la doi ani.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii