Primăria Sectorului 4, mai generoasă decât firmele de asigurări. DESPĂGUBIRI pentru mașinile avariate de COPACII CĂZUȚI

Primăria Sectorului 4, mai generoasă decât firmele de asigurări. DESPĂGUBIRI pentru mașinile avariate de COPACII CĂZUȚI
Publicat: 28/01/2019, 15:25

De regulă, polițele CASCO acoperă daunele produse de aceste riscuri, informează UNSAR.

„Numai în București, în ultimele trei zile, câteva sute de mașini au fost avariate de căderea crengilor copacilor înghețați, a copacilor în întregime sau a blocurilor de gheață. În aceste situații, polița CASCO își poate demonstra încă o dată utilitatea, acoperind cheltuielile cu daunele aferente,” au declarat reprezentanții UNSAR.

Asigurații care au ales și opțiunea de asistență rutieră în polița CASCO au posibilitatea de a o utiliza în cazul în care autovehiculul a fost grav avariat de căderea unui copac sau a gheții și nu mai este deplasabil.

În primele 9 luni ale anului 2018, primele brute subscrise pe segmentul CASCO au depășit 1,52 miliarde de lei, față de 1,39 miliarde de lei în aceeași perioadă a anului anterior. UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil, cu o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări.

Cel puțin 220 de autoturisme au fost avariate sâmbătă, de căderile copacilor, ale crengilor înghețate sau ale bucăților de gheață de pe acoperișuri, a anunțat ISU București-Ilfov.

Primăria Sectorului 4 transmite că îi va despăgubi pe toți cei ale căror mașini au fost avariate de copacii prăbușiți, mai ales dacă nu au asugurări CASCO.

„Ploaia înghețată care s-a abătut asupra Capitalei a produs multe pagube proprietarilor de mașini, astfel că la inițiativa Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, autoritatea locală va veni în sprijinul acestora și îi va ajuta să își repare autovehiculele. Măsura este destinată în special proprietarilor care, în lipsa unei asigurări de tip CASCO, nu au cum să acopere costurile de reparații ale vehiculelor avariate de arborii căzuți în urma fenomenelor meteorologice de zilele trecute,” se arată într-un comunicat al edililor, care invită proprietarii la sediul primăriei, pentru asistență juridică.

„Cei afectați trebuie să vină la sediul primăriei, cu nota de constatare întocmită la fața locului de colegii de la Poliția Locală Sector 4, iar juriștii noștri le vor oferi suportul necesar întocmirii dosarelor de despăgubire, astfel încât cererile să fie soluționate în regim de urgență,” a promis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Mesajul lui Daniel Băluță