Primele reduceri din an taie și 90% din prețuri. Când se dă startul marelui sezon al promoțiilor

Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 21/03/2019, 19:55

Românii care au început anul cu chef de cumpărături pot găsi, la ora actuală, încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii la prețuri mai mici chiar și cu 70%, cu toate că, oficial, sezonul vânzărilor de soldare începe pe 15 ianuarie. Reducerile sunt aplicate, în principal, în cazul articolelor care fac parte din colecțiile precedente și pot fi diferite de la o reprezentanță la alta.

În magazinele Zara, spre exemplu, se oferă reduceri atât la articolele vestimentare, cât și la accesorii și la încălțăminte. Astfel, femeile care vor să își cumpere, în această perioadă, un palton care, până de curând, costa 759 de lei, îl pot achiziționa acum la prețul de 499 de lei.

Ele au, de asemenea, ocazia de a alege dintr-o gamă largă de pulovere, tricouri, rochii și pantaloni, toate la prețuri mult mai accesibile unui portofel din vremuri de austeritate decât erau în urmă cu câteva săptămâni. Spre exemplu, un pulover tricotat cu un model simplu sau unul în stil poncho poate fi cumpărat cu 129 de lei, față de prețul inițial de 229 de lei, în timp ce o rochie elegantă pentru ocazii speciale poate fi achiziționată la un preț cu 150 de lei mai mic.

FOTO: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto

Și bărbații pot profita de reducerile din magazinele brandului Zara, ei putând să își cumpere cu această ocazie paltoane chiar și cu 260 de lei mai ieftine sau pantaloni la prețuri cuprinse între 79 lei și 149 de lei.

Româncele pot beneficia de discount-uri de până la 70% la îmbrăcăminte, la încălțăminte și la accesorii și în cazul brandului britanic New Look. Aici, diferite modele de bluze care costau inițial 59 de lei au acum prețul redus cu 30 de lei, iar căciulile pentru sezonul rece pot fi cumpărate cu prețuri cuprinse între 19 lei și 45 de lei.

Cei care vor să profite de reduceri pot vizita și reprezentanțele Pull&Bear, de unde pot achiziționa, printre altele, încălțăminte mai ieftină. Bărbații își pot achiziționa de la magazinele acestui brand încălțăminte și la prețul de 99 de lei perechea. O pereche de ghete care costa până acum 379 de lei poate fi cumpărată cu 299 de lei, iar prețul unei perechi de pantofi poate fi mai mic față de cel afișat inițial chiar și cu 70 de lei.

FOTO: Sebastian Marcovici/Mediafax Foto

Femeile pot să cumpere diverse modele de cizme cu sume precum 159 lei, 129 lei sau 229 lei perechea sau botine cu prețuri cuprinse între 99 de lei și 229 de lei. Tricourile cu diferite modele și imprimeuri au și ele acum prețuri reduse, de exemplu, de la 69 de lei la 39 de lei sau de la 89 de lei la 59 de lei.

Printre brandurile cunoscute din magazinele cărora românii pot achiziționa, în această perioadă, articole vestimentare la prețuri mai mici cu 50% se numără și Motivi și Mango.

Accesoriile pot fi cumpărate la jumătate de preț din magazine precum Accessorize, ofertele fiind valabile până pe data de 31 martie, dar și din magazinele Meli Melo, unde se găsesc pălării, accesorii pentru păr, brățări sau genți, toate mai ieftine. Spre exemplu, dacă până de curând o geantă costa 99,99 lei, acum ea poate fi cumpărată cu 49,99 lei.

Reduceri de până la 90% în Capitală după 15 ianuarie

Marea febră a reducerilor, însă, începe în 15 ianuarie, dată începând cu care românii vor putea găsi în unele dintre magazinele retailerilor din București atât îmbrăcăminte și încălțăminte, cât și alte tipuri de produse nealimentare la prețuri mai mici cu până la 90%, conform informațiilor furnizate de primării.

Până în momentul de față, 19 comercianți care își desfășoară activitatea în sectorul 1 al Capitalei, 16 dintre cei ale căror magazine sunt amplasate în sectorul 3 și patru dintre cei ale căror reprezentanțe se află în sectorul 4, au notificat primăriile că urmează să reducă prețurile la articolele de acest tip, potrivit Mediafax.

FOTO: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto

Reprezentanții Primăriei Sectorului 2 și cei ai Primăriei Sectorului 3 așteaptă în continuare ca retailerii să depună notificări privind vânzările de soldare, conform unor comunicate remise gândul.

Proprietarii de magazine pot alege un interval de cel mult 45 de zile, în perioada de soldare stabilită prin lege, mai exact 15 ianuarie – 15 aprilie, în care au posibilitatea de a vinde articole din sezonul toamnă-iarnă, printre care se numără confecțiile, încălțămintea sau tricotajele, la prețuri reduse.

Comercianții trebuie să notifice primăriile în legătură cu această hotărâre pentru a nu fi nevoiți ulterior să plătească amenzi. „Primăria Sectorului 4 reamintește că amenzile pe care le riscă agenții economici în culpă se încadrează între 400 – 2.000 lei, dacă nu au notificat practicarea de > și între 4.000 – 20.000 lei, dacă nu pot prezenta actele privind proveniența mărfurilor”, explică într-un comunicat reprezentanții instituției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar