Silviu Bănilă
06.02.2019
Financiar

Proiect inedit la IKEA: Clienții vor putea ÎNCHIRIA mobila, în loc să o cumpere

Proiect inedit la IKEA: Clienții vor putea ÎNCHIRIA mobila, în loc să o cumpere
Clienții Ikea vor putea să închirieze mobilă din magazin. Deocamdată, doar în Elveția. Vezi de ce consideră IKEA că viitorul este al închirierii, nu al vânzării de mobilă

Ikea va permite clienților din Elveția, deocamdată, să închirieze obiecte, ca parte a unui proiect ce ține de protejarea mediului înconjurător. Retailerul, care are deja un program prin care mobilierul nedorit poate fi donat în scop umanitar, caută noi căi prin care clienții „să cumpere, să îngrijească și să dea mai departe produsele”.

Bucătării, birouri, scaune, toate se numără printre obiectele care vor fi oferite spre închiriere.

„Vom discuta cu partenerii noștri, astfel încât veți putea închiria mobila. Când expiră perioada de închiriere, o veți returna și puteți închiria altceva. În loc să aruncăm obiectele, le vom recondiționa și revinde, prelungindu-le astfel viața,” a declarat Torbjorn Loof, directorul executiv al Inter Ikea, citat de BBC.

Inter IKEA Holding S.A. – entitatea care deține gigantul Ikea – a fost înființată de Ingvar Kamprad în 1943. „Este interesant că tu, ca și client, poți spune: Pot moderniza bucătăria cum vreau, dacă este luată pe bază de abonament”, a mai spus Loof.

 

Un purtător de cuvânt al Ikea a declarat că retailerul își dorește ca „oamenii să joace un rol activ în transformarea economiei circulare într-o realitate, care poate fi susținută prin noi modalități de achiziție, de întreținere și predare a produselor”.

Dincolo de serviciul pentru returnarea mobilei vechi, în Marea Britanie, Ikea oferă un serviciu de colectare a textilelor uzate, la noul său magazin deschis joi la Londra. Acesta va fi dotat cu primul LEARNING LAB al companiei, pentru examinarea modalităților prin care viața produselor poate fi prelungită.

Schimbările vin la trei luni după ce șefii IKEA au anunțat planurile pentru restructurarea a 350 de locuri de muncă în Marea Britanie.

Anul trecut, Ikea a deschis două noi magazine, în Sheffield și Exeter. IKEA dorește să deschidă un Planning Studio în Tottenham Court Road. Între timp, o unitate în Greenwich va genera 500 de noi locuri de muncă în primăvara lui 2019.

 

Javier Quinones, șeful IKEA UK, a declarat: „Suntem de peste 30 de ani în Marea Britanie și Irlanda și IKEA a revoluționat viețile oamenilor. Azi, nu ne imaginăm o casă fără mobilă de la IKEA. Totuși, activăm într-un mediu foarte dinamic al retailului și continuăm să creștem, evaluăm cum putem rămâne relevanți pentru consumatori – acum și în viitor. Recent, am inaugurat centrul nostru City Centre Approach din Londra și vom continua să investim în eficientizarea și digitalizarea serviciilor”.

 

 

Inchide