Proiectul de 85 mil.euro aprobat de Guvern. Unde se va construi o centură ocolitoare de peste 13 km

Proiectul de 85 mil.euro aprobat de Guvern. Unde se va construi o centură ocolitoare de peste 13 km
Publicat: 06/11/2012, 18:14
Actualizat: 28/09/2018, 12:45

Guvernul a aprobat marți indicatorii tehnico-economici pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, proiect de 379,8 milioane lei (84,4 milioane euro), cu o durată de execuție de un an.

„Municipiul Satu Mare se află situat la intersecția a numeroase căi de comunicație rutiere și feroviare: DN 19A, DN 19, DJ 103A, DJ 194 și magistrala de cale ferată 402 (Oradea-Halmeu), iar dezvoltarea industrială și economică a orașului a atras în această zonă un important trafic de vehicule astfel încât necesitatea construirii unei centuri ocolitoare a devenit vitală pentru descongestionarea traficului local. Stabilirea secțiunii transversale tip pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare s-a făcut având în vedere necesitatea satisfacerii unor viteze de circulație ridicate în condiții de siguranță și confort”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Transporturilor.

Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,5 km, 2 noduri rutiere și 5 poduri și pasaje.

Finanțarea proiectului va fi asigurată cu bani de la Fondul European de Dezvoltare Regională și de la bugetul de stat, prin cel al Ministerului Transporturilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase