Proiectul STASS, la final. Câte persoane au obținut un loc de muncă în urma participării la proiectul Fundației pentru Educație și Dezvoltare MediaPro

Publicat: 13/07/2012, 13:19
Actualizat: 21/03/2019, 20:45

Circa 100 de persoane care au participat la proiectul STASS – „Șanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenți de studii superioare”, organizat de Fundația pentru Educație și Dezvoltare MediaPro și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, și-au găsit un loc de muncă.

Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 18 luni, din luna februarie a anului trecut până în luna iulie a anului 2012, și a promovat, printre altele, măsuri integrate pentru creșterea gradului de ocupare a tinerilor șomeri absolvenți de studii superioare.

Peste 200 de persoane eligibile au fost înscrise în proiectul organizat de Fundația pentru Educație și Dezvoltare MediaPro, dintre aceste fiind selectați pentru participare 153 de candidați.

FOTO: Andreea Alexandru/Mediafax Foto

„Obiectivul acestui proiect a fost acela de a sprijini cel puțin 100 de persoane cu studii superioare, șomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri de lungă durată, să își găsească un loc de muncă”, a declarat Sorin Cîrciu, managerul proiectului STASS.

„Atingerea acestui obiectiv final a presupus furnizarea de informații actualizate și relevante despre piața muncii pe de-o parte, și perfecționarea modului de abordare a angajatorului, pe de altă parte”, a mai adăugat Cîrciu.

Candidații au avut, de asemenea, prilejul de a înțelege mai bine elementele care oferă plus valoare unui CV, importante în abordarea unui posibil angajator, dar și în pregătirea interviului de angajare.

În cadrul proiectului STASS s-au desfășurat atât seminarii dedicate participanților, pentru orientare profesională, informare și consiliere specializată în domeniul resurselor umane, dar și workshop-uri și două burse de locuri de muncă.

FOTO: STASS

Candidații au avut posibilitatea de a învăța cum să redacteze corect un CV sau o scrisoare de intenție, au avut ocazia de a afla care sunt locurile de muncă ce li se potrivesc cel mai bine în funcție de profilul fiecărui candidat și au putut participa la grupuri motivaționale.

Astfel, candidații au fost pregătiți pentru cele două burse de locuri de muncă organizate de către reprezentanții proiectului. Prima a fost organizată la Sala Dalles din Capitală, în perioada 22 – 23 mai. „La bursa de la Sala Dalles au fost prezente peste 35 de companii care au venit cu oferte de aproximativ 120 de locuri de muncă”, a menționat managerul proiectului STASS.

Printre companiile participante s-au numărat Allianz-Țiriac, Uniqua Asigurări, RovereMobili, RematHolding CA, RIN Hotels, BGS Medical Unit, Lugera&Makler, MEDIAPRO Pictures și Studiourile MEDIAPRO.

„În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții companiilor la sfârșitul evenimentului, a rezultat că a crescut calitatea CV-urilor recepționate, bursa fiind adresată, în special, persoanelor cu studii superioare”, a ținut să sublinieze Cîrciu.

FOTO: STASS

Cea de-a doua bursă de locuri de muncă a fost realizată online, în perioada 25 iunie – 6 iulie, prin intermediul portalului www.profesiionline.ro care le-a oferit candidaților șansa de a aplica pentru posturile vacante nepublicate pe alte site-uri de profil și care a venit în ajutorul celor ce nu au putut să se prezinte la bursa organizată în format clasic.

Portalul a oferit acces gratuit celor 50 de companii care au venit cu oferte de muncă și celor aproximativ 600 de candidați în căutarea unui nou post. Același site a găzduit și o secțiune video în care diferiți specialiști din domeniul resurselor umane le-au oferit persoanelor interesate recomandări privind redactarea corectă a CV-urilor.

Candidații au putut, de asemenea, să solicite consiliere, să consulte oferte de studiu și să acceseze articole de actualitate relevante pentru piața muncii.

Reprezentanții proiectului STASS au contactat atât companii cunoscute drept angajatori de top, cât și reprezentanți ai Ministerului Muncii și ai companiilor specializare în domeniul resurselor umane pentru realizarea unor studii privind piața muncii din regiune și privind profilul tânărului absolvent cu studii superioare aflat în căutarea unui loc de muncă.

Ei au colaborat, de asemenea, cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă București (ANOFM) și cu cei ai Agenției Județele pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov (AJOFM Ilfov) în vederea recrutării românilor care ar fi putut participa la proiect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului