Proteste la Tarom. Două curse au fost anulate. UPDATE Rus trimite Corpul de Control la Tarom

Proteste la Tarom. Două curse au fost anulate. UPDATE Rus trimite Corpul de Control la Tarom
Publicat: 16/09/2014, 13:53

Compania Tarom a anunțat marți, pe site-ul său, întârzieri și posibile anulări ale zborurile pe curse interne și externe. Protestele de la Tarom vin în contextul în care și alte companii aeriene au fost afectate de greve. Greva piloților de la Air France, care este programată să se desfășoare pe parcursul săptămânii viitoare, va aduce pierderi cuprinse între 10 și 15 milioane euro pe zi companiei aeriene, informează The Wall Street Journal, citat de Mediafax.

UPDATE 12:38 Dintr-o medie de 59 de curse pe zi – interne, externe, chartere – din cauza lipsei de personal navigant apt de zbor – însoțitori de bord -, compania TAROM are în acest moment 4 curse anulate și 3 întârziate.

Curse întârziate: ROT 315/6 București -Munchen – București, ROT 381/2 București -Paris – București, ROT 261/2 București -Istanbul – București.

Curse anulate: ROT 301/2 București -Frankfurt – București. Pasagerii reprogramați pe RO 305/6 București -Frankfurt – București, ROT 351/2 București -Geneva – București, ROT 701/2 Bucuresti-Iasi-București, ROT 201/2 Bucuresti-Chisinau-București.

UPDATE 11:55Ministrul Transporturilor Ioan Rus a anunțat marți că va trimite Corpul de Control la Tarom, pentru a vedea dacă există probleme de management la nivelul companiei. Ioan Rus a cerut, totodată, un plan de dezvoltare a companiei în funcție de direcțiile strategice ale infrastructurii aeriene și în conformitate cu Master Planul de Transport.

Ioan Rus s-a întâlnit marți cu conducerea Tarom și organizațiile sindicale din companie. În urma discuțiilor s-a stabilit crearea unei echipe de lucru pentru deblocarea situației de la Tarom și care va trebui ca identifice soluții până la următoarea întrunire, care va avea loc luni.

Totodată, piloții s-au angajat să asigure cursele următoare pentru ca pasagerii să nu fie puși în situații neplăcute, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

„Trebuie să se găsească soluții în interiorul legii și în conformitate cu bugetul companiei. Luni vom avea o nouă discuție pentru a analiza soluțiile identificate de grupul de lucru. Vă invit la raționalitate pe toți pentru a lua împreună măsurile corecte pentru redresarea companiei. Vă îndemn să fiți de 100 de ori mai raționali și de 1000 de ori mai puțin pătimași”, a afirmat ministrul Ioan Rus.

„Tarom se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor (piloți și însoțitori de bord). Continuă și astăzi întâlnirile dintre reprezentanții conducerii companiei și cei ai personalului navigant pentru deblocarea situației. Compania Tarom regretă situația creată și depune toate eforturile pentru desfășurarea normală a zborurilor. Pasagerii curselor Tarom, care vor avea întârzieri sau vor fi anulate beneficiază de asistență conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor”, se arată pe site-ul Tarom.

Luni, șapte curse Tarom, între care două externe, au fost anulate, iar alte două au avut întârzieri, în urma unui protest spontan al unor piloți și copiloți.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a solicitat luni conducerii și sindicatelor Tarom să înceapă negocierile și să găsească rapid soluții pentru ca activitatea operatorului aerian să revină la normal.

„În urma acțiunilor unor piloți ai Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române Tarom ce au dus la anularea mai multor zboruri Tarom, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a solicitat conducerii companiei, ce este sub autoritatea Ministerului Transporturilor, să ia măsurile ce se impun pentru deblocarea acestei situații. Ministrul Transporturilor face apel atât la conducerea companiei, cât și la sindicatele din Tarom ca până cel târziu la sfârșitul acestei zile (luni, n.r.) să se așeze la masa negocierilor și să găsească rapid soluții, astfel încât activitatea Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române să revină la normal”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a solicitat celor două părți implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit și a atras atenția că „soluțiile se pot găsi doar într-un cadru instituțional adecvat, nu de pe poziții de forță”, potrivit sursei citate.

Ioan Rus a convocat marți, la sediul instituției, conducerea și sindicatele din Tarom, în vederea deblocării situației care a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii