Raiul din CNADNR. De la majorări de salarii și bonusuri pentru Ziua Drumarului, până la ajutorul de înmormântare a socrilor

Raiul din CNADNR. De la majorări de salarii și bonusuri pentru Ziua Drumarului, până la ajutorul de înmormântare a socrilor
Majorări de salarii, sporuri de 100% pentru orele suplimentare, tichete cadou de "Ziua Drumarului", bonusuri, ajutoare de înmormântare în cazul decesului socrilor sunt doar câteva dintre avantajele de care beneficiază angajații CNADNR și care ar stârni invidia până și a celor din multinaționale.

Cei aproximativ 6.000 de angajați ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale se bucură de la 1 iulie de o majorare de salarii de 150 de lei, potrivit noului contract colectiv de muncă negociat între conducerea CNADNR și reprezentanții Sindicatului Drumarilor.

Pe lângă majorarea de lefuri, care intră în vigoare de luna viitoare, angajații companiei de autostrăzi primesc o serie de facilități printre care ajutorul de înmormântare de 2.500 de lei în caz de deces al socrilor sau părinților și de 3.500 de lei în caz de deces al salariatului sau soției sau copiilor acestuia, tichete cadou de 8 martie de 150 de lei și cu ocazia Zilei Drumarului.

„Să știți că la noi salariile nu au mai fost majorate de șase ani. Noul contract colectiv de muncă a fost negociat cu conducerea. A intrat în vigoare de la 1 iunie. Toți cei 6.000 de angajați beneficiază de prevederile lui, nu doar membrii sindicatului nostru”, au declarat pentru gândul reprezentanți ai Sindicatului Drumarilor „Elie Radu”.

Pe listă se mai regăsesc tichetele de masă, sporuri de 100% din salariul de bază pentru cei care muncesc în zilele de sărbătoare legală sau pentru munca prestată în afara orelor de program. Pe de altă parte, din luna iunie, angajaților cărora li se diminuaseră salariile în perioada 1 ianuarie 2013-1 septembrie 2013 salariile le vor fi reîntregite.
Nici cei care muncesc la deszăpezire nu au fost uitați. Contractul colectiv prevede un plafon de 35 de lei pe persoană pentru asigurarea meniului de două mese pentru angajații care participă la deszăpezire mai mult de 12 ore continuu.

Un spor de activitate neîntreruptă de 10% le va fi acordat celor care lucrează de 15 ani în CNADNR (fosta Administrație Națională a Drumurilor). Totodată, persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare pot fi menținuți în activitate pentru motive bine întemeiate opentru o perioadă de 12 luni.

 

 

Inchide