Rețeaua românească de supermarketuri Primăvara a intrat în INSOLVENȚĂ

Rețeaua românească de supermarketuri Primăvara a intrat în INSOLVENȚĂ
Publicat: 14/05/2012, 11:40
Actualizat: 03/07/2013, 17:14

Compania Can Serv, proprietarul supermarketurilor Primăvara, a intrat în procedură de insolvență, după ce Tribunalul București a admis cerere acesteia la sfârșitul săptămânii trecute.

Can Serv, deținută de omul de afaceri Ion Avram, a depus în urmă cu o săptămână cererea de intrare în insolvență la Tribunalul București.

Instanța a admis cererea companiei și a desemnat Casa de Insolvență Transilvania în calitate de administrator judiciar.

În 2010, compania avea o cifra de afaceri de 55 milioane de lei, în scădere semnificativă față de anul precedent, când a raportat afaceri de peste 150 de milioane lei. Totodată, în 2010 Can Serv a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 4,85 milioane de lei, față de un profit de 1,9 milioane de lei în 2009.

Compania avea în 2010 datorii de 161 milioane de lei (circa 37 milioane de euro) și 385 de angajați.

O parte din supermarketurile Primăvara au fost preluate în 2010 de către Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize.

Omul de afaceri Ion Avram este implicat și în dezvoltarea de proiecte rezidențiale în București, unul fiind finalizat în zona Ghencea. Investitorul mai avea în plan construirea unui ansamblu de locuințe în zona Lujerului, dar proiectul nu a mai fost început din cauza crizei.

Intrarea în insolvență a retailerului vine după falimentul din acest an al rețelelor Mic.ro și Minimax Discount, deținute de omul de afaceri Dinu Patriciu, dar și după cel al rețelei PIC, controlată de frații Penescu în 2009.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase