România, promovată în două noi episoade ale miniseriei „Wild Carpathia”. VIDEO

România, promovată în două noi episoade ale miniseriei Wild Carpathia. VIDEO
Publicat: 19/04/2013, 19:00
Actualizat: 03/02/2019, 06:48

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de către compania Scripps Networks Interactive, care deține Travel Channel, miniseria „Wild Carpathia” va continua cu două episoade noi realizate cu sprijinul autorităților române din domeniul turismului.

Cele două noi episoade vor fi centrate pe Munții Carpați, prezentatorul acestora urmând să fie tot Charlie Ottley, cel care a prezentat și primul episod al acestei miniserii.

Ideea care a stat la baza scenariului noilor episoade a fost dezvoltată de The European Nature Trust/ Fondul European pentru Natură, o organizație înființată în anul 2001 de Paul Lister, pentru a ajuta la păstrarea și restaurarea ultimelor areale de sălbăticie și a habitatelor degradate în Europa. Noile episoade vor fi produse de Almond Films.

Noile documentare vor continua să exploreze pădurile și peisajele din Munții Carpați și vor prezenta interviuri cu localnici și cu personalități care încearcă să contribuie la conservarea acestor regiuni.

„Mă bucur că am putut semna un contract atât de important pentru promovarea României în lume”, spune, în comunicatul remis MEDIAFAX, ministrul delegat pentru IMM, Turism și Mediu de Afaceri, Maria Grapini. „Sunt foarte optimistă cu privire la impactul pe care îl va avea acest proiect de promovare a României, care este făcut cu profesionalism de către echipele Travel Channel și Almond Films. După ce am vizionat primul episod al documentarului «Wild Carpathia» m-am simțit mândră că sunt româncă”, spune Maria Grapini.

Totodată, Maria Grapini îi mulțumește prințului Charles pentru „promovarea frumuseților și a importanței zonelor rurale” din România. În primul episod al miniseriei „Wild Carpathia”, Prințul Charles a promovat Transilvania. Prințul de Wales a glumit spunând că, potrivit arborelui său genealogic, este descendent al lui Vlad Țepeș, și în acest fel, are legătură cu România.

Pe de altă parte, Maria Grapini a declarat pentru MEDIAFAX că acest proiect a fost blocat timp de doi ani. „Consider că este o treabă bună realizarea celor două filme de promovare. Am găsit acest proiect, care era blocat de doi ani. Se făcuse un prim episod gratis, iar apoi urmau celelalte două pentru care România trebuia să plătească, dar n-a mai făcut-o. Semnând contractul pentru cele două episoade, care au costat undeva peste 900.000 de euro, am blocat o posibilă imagine proastă a României”, a mai spus Maria Grapini.

Grapini a precizat că într-unul din noile episoade o să apară din nou Prințul Charles, care o să promoveze România.

Reprezentanții Travel Channel nu au precizat dacă Prințul Charles o să apară în noile episoade ale miniseriei „Wild Carpathia” și nici care sunt obiectivele turistice despre care acesta va vorbi.

„Suntem foarte recunoscători Guvernului român pentru că a făcut posibil acest proiect. Ne va da șansa de a arăta de ce România este o bijuterie în coroana Europei, care trebuie să strălucească datorită frumuseții sale uimitoare”, a declarat, în comunicat, Charlie Ottley, prezentatorul miniseriei „Wild Carpathia”.

Totodată, Charlie Ottley a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că al doilea episod al „Wild Carpathia” va fi complet diferit de primul. „Va promova niște arii complet diferite de cele prezentate în primul episod. Subtitlul său este «De la Munți până la Mare», așadar va atinge niște zone mirifice, începând cu Porțile de Fier și încheiând cu Delta Dunării. Perspectiva de prezentare a lucrurilor va fi similară cu cea din primul episod”, a mai spus Charlie Ottley.

El a adăugat că, până în prezent, a vizitat aproximativ 50 de țări din lumea întreagă, România fiind singura țară din Europa „care nu a fost distrusă”. „În Vestul Europei nu mai avem păduri sălbatice, biodiversitate, carnivore mari. Ne-am decimat pădurile, am poluat mediul, ne-am omorât animalele, în special prădătorii mari, și ne-am pierdut moștenirea culturală. România încă nu a făcut asta, ci dimpotrivă, în mod miraculos, a reușit să conserve un peisaj pierdut, unic în Europa. Când vin în România, am aceeași senzație ca atunci când mă aflu în Anzi, nu față de oameni, ci față de munți, față de adevărata frumusețe a naturii sălbatice, pe care o găsesc de o frumusețe sublimă, hipnotizantă”, a spus Charlie Ottley.

La rândul său, Nick Thorogood, Senior Vice President responsabil pentru conținut și marketing la compania Scripps pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), a declarat: „Suntem încântați de parteneriatul pe care l-am încheiat cu autoritățile române din domeniul turismului și vom prezenta acest documentar despre o regiune uluitoare unei audiențe internaționale”.

Potrivit comunicatului, cele doi episoade noi ale miniseriei documentare „Wild Carpathia” vor fi transmise în peste 130 de țări, urmând să fie tranduse în 21 de limbi. Totodată, la fel ca primul episod, și noile episoade vor fi difuzate și de Televiziunea Română.

Totodată, parteneriatul dintre realizatorii miniseriei „Wild Carpathia” și autoritățile române în domeniul turismului va include și o campanie de promovare a unor obiective turistice ale României, prin intermediul a 24 de materiale video care vor prezenta locații diferite. Astfel, vor fi realizate 8 spoturi, cu o durată de câte trei minute, și 16 spoturi de câte un minut.

Cel de-al doilea episod al miniseriei „Wild Carpathia” va fi lansat în cadrul unei eveniment organizat la București, pe 29 mai, de către organizația Fondul European pentru Natură. În Marea Britanie, acest episod va fi lansat pe 5 iunie 2013.

Nu au fost făcute încă publice datele la care noile episoade vor fi difuzate pe Travel Channel, respectiv la Televiziunea Română.

Primul episod al miniseriei „Wild Carpathia” a fost lansat în octombrie 2011 și a fost difuzat la nivel internațional. La TVR 1, acest documentar a avut premiera în aprilie 2012.

„Wild Carpathia” prezintă, în viziunea unui grup de britanici, frumusețea Munților Carpați din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei și florei din zonă. De asemenea, documentarul are un scop educațional și atrage atenția românilor asupra comorii neprețuite de care se bucură și pe care trebuie să o conserve pentru generațiile viitoare.

Primul episod „Wild Carpathia”, cu o durată de o oră, a prezentat munții spectaculoși (Carpații Occidentali – Munții Apuseni) și pădurile seculare ale Transilvaniei. Casă a lupilor, a urșilor și a râsului – animal pe cale de dispariție -, ținutul este puțin cunoscut de restul lumii, această porțiune din Carpați fiind ultima regiune sălbatică nedistrusă din Europa. Filmul oferă o perspectivă unică asupra frumuseții și culturii originale a Transilvaniei, explorând istoria sa bogată, de la ruinele mistice ale vechii civilizații dace la orașele și satele sale medievale, multe dintre acestea supraviețuind până azi.

Travel Channel a fost lansat în 1994 și este disponibil în 21 de variante lingvistice în peste 130 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și zona Asia-Pacific. Travel Channel International face parte din Scripps Networks International, divizia de dezvoltare globală a Scripps Networks Interactive, Inc.

Știrile economice de ultimă oră, de acum și pe Facebook, pe pagina Gândul Financiar

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii