România renunță la finanțarea Băncii Mondiale pentru autostrada Comarnic-Brașov

România renunță la finanțarea Băncii Mondiale pentru autostrada Comarnic-Brașov
Publicat: 17/06/2018, 05:43
Actualizat: 26/03/2019, 01:05

„Într-un proiect nu e importantă sursa de finanțare, este important să faci acel proiect, iar guvernul, prin Ministerul de Finanțe, să aleagă cea mai facilă, utilă, ieftină sursă de finanțare. A fost o discuție cu cei de la Ministerul Transporturilor. Dânșii (n.r. ministerul Transporturilor) au găsit o variantă mai rapidă de a face lucrurile să se întâmple pe acest sector Comarnic – Brașov. Nu este importantă partea de finanțare, este importantă calea de a implementa un astfel de proiect”, a declarat Eugen Teodorovici la Constanța.

Acesta a mai spus că Ministerul de Finanțe este singurul care trebuie să discute cu un finanțator. „Nu este niciun fel de discuție, scandal. Banca are regulile sale ca finanțator, care poate nu sunt aceleași cu cele pe care un parteneriat public privat le impune”, a precizat Teodorovici.

La solicitarea Mediafax, Banca Mondială (BM) a transmis că „nu a primit o notificare oficială din partea Ministerului Transporturilor privind colaborarea pentru autostrada Ploiești-Brașov”, după ce ministrul Lucian Șova anunțase renunțarea la unitatea de proiect administrată împreună cu BM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase