Samsung lansează o gamă de produse cu software Microsoft, dar și telefonul-tabletă Galaxy Note II

Samsung lansează o gamă de produse cu software Microsoft, dar și telefonul-tabletă Galaxy Note II
Publicat: 30/08/2012, 11:12
Actualizat: 27/03/2019, 08:05

Samsung Electronics a prezentat o tabletă și un smartphone care rulează sistemul de operare Windows produs de Microsoft, dar și telefonul-tabletă Galaxy Note 2, cu Android, „arme” neconvenționale în duelul cu Apple pentru supremație pe piața gadget-urilor premium, informează Mediafax.

IPad-ul produs de Apple domină piața tabletelor, cu o cotă estimată la peste 60%, în pofida constelației de alternative care rulează sistemul de operare Google Android, de la companii precum Samsung, Asus sau Motorola.

Totodată, verdictul favorabil obținut de Apple în procesul împotriva Samsung privind copierea mai multor tehnologii patentate reprezintă un semnal că Google și producătorii de dispozitive Android trebuie să-și regândească strategia, în special în privința designului, pentru a evita noi litigii costisitoare.

Juriul federal convocat la procesul Apple – Samsung, în San Jose, California, a dispus ca grupul sud-coreean să plătească companiei americane daune de peste 1 miliard de dolari, considerând că mai multe produse imită elemente brevetate de design și interfață de la iPhone și iPad.

Analiștii au văzut imediat victoria Apple împotriva Samsung drept o oportunitate pentru Nokia și Microsoft, marii întârziați ai „revoluției smartphone-urilor”. Astfel, teama de litigii ar putea determina pe piață o migrație către sistemul de operare Windows, Nokia fiind deja poziționat ca principal partener al Microsoft.

Samsung a prezentat joi, la Berlin, în cadrul salonului de electronice de consum IFA, gama de produse propuse pieței pentru ultima parte a acestui an, potrivit WSJ.com.

Compania sud-coreeană a prezentat linia de produse ATIV, inclusiv o tabletă de 10,1 inci cu Windows RT (variantă a Windows 8) și un smartphone de 4,8 inci cu Windows Phone 8. Noile produse vor fi disponibile în această toamnă, însă Samsung nu a precizat date exacte și nici prețuri.

După mai mult de doi ani de fidelitate față de sistemul de operare Google Android, Samsung a arătat, într-un comunicat, că va propune tot mai multe produse bazate pe platforma Windows 8.

„Este foarte probabil ca Samsung să caute să-și reducă dependența de Google, continuând să-și consolideze gama de produse Windows”, comentează analistul Lee Sun-tae de la NH Investment & Securities, citat de WSJ.com.

Samsung a devenit în acest an cel mai mare producător de smartphone-uri după vânzări, depășind Nokia și Apple. Potrivit datelor companiei de cercetare IDC, Samsung a avut în trimestrul al doilea o cotă de piață de 32,6%, față de 16,9% pentru Apple și 6,6% pentru Nokia. Segmentul tabletelor este dominat însă de Apple, cu o cotă de 68,2%, în timp ce Samsung are numai 9,6% din piață.

Smartphone-ul Samsung ATIV S, cu Windows Phone 8, are ecran de 4,8 inci, procesor dual-core de 1,5 GHz, 1 GB de memorie RAM, cameră de 8 megapixeli, 16-32 GB de stocare internă plus slot pentru card-uri micro SD și o baterie relativ generoasă. Tableta din aceeași gamă are ecran de 10,1 inci, procesor de 1,5 GHz și 2 GB memorie RAM.

Compania a lansat, tot la IFA Berlin, și succesorul telefonului-tabletă Galaxy Note. Galaxy Note II are un ecran mai mare, de 5,5 inch, și același „stilou” care permite scrisul de mână, desenatul și interfața touch de precizie. Primul model a avut un succes neașteptat.

Ecranul are rezoluție HD 720p, procesor cu patru nuclee de 1,6 GHz, cameră de 8 megapixeli, stocare internă de 16-64 GB și rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Câţi bani au românii în Pilonul II de pensii. Suma e de 3 ori mai...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Accident mortal în județul Suceava! Un bărbat și-a pierdut viața și altul este în stare...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
TEST OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Propunerea a fost deja FĂCUTĂ: „Să fie o examinare...
Important pentru toți utilizatorii de Chrome. Google a făcut acum anunțul
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Test de cultură generală. Care este cea mai practicată religie din lume?
×