Se construiește cea mai înaltă clădire din România. Nu va fi în București

Publicat: 20/06/2017, 16:10

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de Iulius Mall Timișoara, compania Iulius a început lucrările la o nouă clădire de birouri clasa A, care face parte din ansamblul Openville, cea mai mare dezvoltare cu destinație mixtă din vestul țării.

Clădirea este cea de-a treia dezvoltată sub brandul United Business Center (UBC) din totalul de șapte prevăzute în proiect. Componenta de birouri a ansamblului Openville va avea o suprafață totală de peste 130.000 de metri pătrați și va deveni un pol regional de business.

„Clădirea UBC 3 va avea aproximativ 18.000 de metri pătrați, 14 etaje și va fi certificată LEED, urmând să beneficieze de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a crește eficiența costurilor la utilități și confortul chiriașilor. Pe baza experienței dezvoltării celorlalte două imobile office din Openville, termenul estimat de livrare pe piață pentru UBC 3 este de aproximativ 12 luni”, transmite Iulius Mall Timișoara.

În prezent, se lucrează la consolidarea terenului pe care se va înălța clădirea de birouri. În paralel, în Openville continuă lucrările de construcție la clădirea UBC 1, de 13.000 de metri pătrați, care va fi finalizată în vară, precum și la parcarea supraetajată cu peste 900 de locuri, care va deveni funcțională în toamnă. În perioada următoare, alte două noi imobile de birouri vor intra în construcție.

În luna ianuarie 2017, compania Iulius a inaugurat prima clădire de birouri, de 18.000 de metri pătrați, care a fost închiriată integral de companii din IT și automotive.

În ceea ce privește UBC 3, clădirea va fi construită în apropierea parcului de 55.000 de metri pătrați, care va fi amenajat de compania Iulius. Imobilul va beneficia de două intrări principale: de la nivel pietonal și de la nivelul parcului suspendat, care va fi creat deasupra parcării subterane a ansamblului.

Clădirea are prevăzute 14 etaje și un nivel tehnic, iar demisolul și parterul vor fi rezervate spațiilor de retail. Suprafețele pe fiecare nivel vor ajunge până la 2.000 de metri pătrați, iar fațada va fi integral din sticlă, cu un aport sporit de lumină naturală.

Potrivit comunicatului citat, angajații care vor lucra în cadrul UBC 3 vor avea acces rapid la facilitățile și serviciile disponibile în Iulius Mall Timișoara: zonă de food court, restaurante și cafenele pentru pauzele de masă, centru de fitness, sute de magazine, cinema multiplex, grădiniță, cabinete medicale, curățătorie, spălătorie, agenții de turism și birouri ale instituțiilor publice.

„Openville Timișoara reprezintă al doilea ansamblu mixt din portofoliul Iulius, după Palas Iași. Localizat în centrul Timișoarei, Openville va fi o destinație unică în vestul țării, cu impact regional, inclusiv peste graniță: va reprezenta cel mai bun loc în care să lucrezi și o destinație aparte de cumpărături și relaxare. Openville este conceput ca un centru urban care include toate elementele necesare unui stil de viață activ, concentrate în același loc, permițând economisirea de timp”, se arată în comunicatul companiei Iulius.

În cadrul ansamblului Openville va fi realizat și cel mai mare parc suspendat din România, de peste 55.000 de metri pătrați, un patinoar în aer liber, precum și peste 4.000 de locuri în parcări subterane și supraetajate.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Cadavrele a 20 de mineri ilegali au fost găsite lângă o mină de aur abandonată...
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților
Întâmplarea-emblemă pentru România. Bătrânul care a început să plângă că nu a avut bani de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...