SEZONUL PROMOȚIILOR 2014. Lista reducerilor și a celor mai bune oferte din magazine

Publicat: 05/01/2014, 11:16
Actualizat: 20/03/2019, 19:16

Oficial, startul sezonului de reduceri, primul din acest an, se va da pe 15 ianuarie, însă marii retaileri deîmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii oferă în această perioadă promoții de până la 60% pentru o parte dintre produsele care au rămas pe stoc după sărbători.

Dacă în unele magazine, manechinele îmbrăcate cu tricouri de „discount” stau în vitrine încă de la jumătatea lunii trecute, alți comercianți au lansat noi promoții după Crăciun sau după Anul Nou. Magazinele de „cartier” fac față cu greu acestor oferte, promoțiile buticurilor care au rezistat între marile branduri fiind ceva mai reduse.

De asemenea, cel mai mare retailer online din România, eMag, are o perioadă de promoții, între 3 și 6 ianuarie, în care mai multe prouse au reduceri de până la 30%.

Reduceri până 60% la îmbrăcăminte

Grupul Kenvelo, prezent pe piața locală cu brandul cu același nume, Lee Cooper, Time Out și Tom Tailor, a lansat încă din a doua zi de Crăciun promoția „Până la -60%”, valabilă până la jumătatea lunii ianuarie. O pereche de blugi pentru bărbați scoși la ofertă costă în jur de 115 lei, față de 230 de lei, iar puloverele mai subțiri se găsesc la jumătate de preț, respectiv 75 de lei. La capitolul îmbrăcăminte pentru femei, în magazinele Kenvelo se găsesc pantaloni la prețul de 70 de lei, față de 180 de lei cât costau înainte de a fi scoase la promoție.

Mai multe manechine cu tricouri pe care scrie „promoție” îi așteaptă, în șir indian, pe clienții care merg la cumpărături în magazinele Zara. Perioada promoțiilor este între 3 și 14 ianuarie. O pereche de blugi poate fi achiziționată cu 50 de lei mai ieftin decât până acum, mai exact, cu circa 180 de lei. Fanii cardiganelor pot găsi la Zara o astfel de jachetă, din cașmir, la prețul de 300 de lei, redus de la 390 de lei.

Promoții de 40% sunt oferite, de altfel, de către toate brandurile Inditex prezente în România. Astfel, prețuri cu 40% mai mici sunt oferite și de către Pull and Bear sau Stradivarius, unde o pereche de pantofi poate fi cumpărată în prezent cu 170 de lei. La Pull and Bear, sacourile de bărbați se vând la 230 de lei, preț redus cu 170 de lei, iar o geacă pentru sezonul rece poate fi cumpărată cu 400 de lei, preț redus de la 580 de lei.

Articolele de îmbrăcăminte de la C&A, scoase la promoție în a doua parte a lunii decembrie, se pot găsi în continuare la prețuri reduse. Astfel, clienții în căutare de chilipiruri pot cumpăra de la C&A produse chiar și 100 de lei mai ieftine. O bluză de cașmir costă în prezent 150 de lei, cu 40% mai puțin decât înaintea sărbătorilor. O rochie din bumbac poate fi găsită de asemenea la prețul de 200 de lei, față de 300 de lei la începutul lunii decembrie.

La Mango unele produse au prețuri cu 50% mai mici. Spre exemplu, un palton de lână scos la vânzare cu 499 de lei poate fi găsit acum la prețul de 249 de lei. O geacă de blugi scoasă la promoție costă în prezent 130 de lei, în loc de 270 de lei, iar o pereche de pantaloni poate fi găsită la 60 de lei, jumătate din prețul de anul trecut.

La Koton promoțiile au început la jumătatea lunii decembrie și se vor încheia pe 15 ianuarie. Clienții pot găsi aici o geacă de toamnă la prețul de 160 de lei, cu 100 de lei mai puțin decât îniante. Reduceri există și la cardigane, produse mai ieftine cu circa 40% (în jur de 100 de lei). Oferte sunt și sacouri unde prețurile au fost reduse de la 200 de lei la 80 de lei.

Retailerul american de haine sport Nike are de asemenea reduceri de 15-30% în această perioadă. Astfel, o pereche de teniși pot fi cumpărați, spre exemplu, cu 140 de lei mai ieftin, respectiv 300 de lei. Un hanorac scos la promoție este în jur de 250 de lei, față de 300 de lei în mod obișnuit.

Converse are de asemena promoții de 30%. O pereche de teniși din pânză costă în jur de 280 de lei, față de 350 de lei în mod obișnuit.

La H&M se pot găsi de asemenea promoții de până la 60%. Astfel, o fustă neagră simplă poate fi cumpărată în prezent cu 40 de lei, preț redus de la 100 de lei.

Retailerii de accesorii pentru locuință au lipit și însemnele cu promoții pe vitrine. La Bonsai, promoțiile sunt de circa 50% la anumite produse și se vor încheia la jumătatea lunii viitoare. Un set de tacâmuri de masă pentru patru persoane poate fi cumpărat la prețul de 75 de lei, față de 150, iar ramele costă 32 de lei, față de 65 de lei în trecut.

Lanțul de optici medicale Optinova are de asemenea, până pe 6 ianuarie, promoții de 25% reducere la ochelarii de vedere și consultații gratuite.

Reduceri la încălțăminte

În ceea ce privește încălțămintea, nici retailerii din acest domeniu nu s-au lăsat mai prejos în această perioadă. La Humanic, o pereche de cizme din piele costă în jur de 350 de lei, cu 20% mai puțin decât în mod obișnuit, iar o pereche de pantofi de bărbați poate fi achizionată chiar și cu 50 de lei mai puțin, respectiv 150 de lei.

La Vicina, promoțiile sunt cuprinse între 10% și 40%. Astfel, o geantă de piele costă în jur de 400 de lei, față de 580 de lei, prețul de luna trecută. O pereche de pantofi cu toc înalt se găsește aici la circa 380 de lei, preț redus de la 500 de lei.

Retailerul american Hush Puppies are promoții până pe 15 ianuarie, când se dă startul sezonului de reduceri. O pereche de cizme care inițial costau 860 de lei, pot fi cumpărate acum cu 600 de lei

Produsele de iarnă de la Accessorize, mai exact mănuși, fulare sau ghete, sunt de asemenea, la promoție, având o reducere de 25% până în data de 7 ianuarie. Astfel, o pereche de botoși, spre exemplu, costă în prezent în jur de 100 de lei.

Alți retaileri au ales varianta promoțiilor tombolă. Retailerul de încălțăminte Benvenuti oferă, pentru fiecare bon cu o valoare de minimum 400 de lei, un talon de campanie. Clienții au șansa să câștige șapte premii de încălțăminte gratuită pentru 10 ani, 10 premii de încălțăminte gratuită pentru un an, 80 de premii cadouri surpriză sau trei unul dintre cele trei autoturisme Mini Cooper puse la bătaie.

La magazinele Pada Murre, la fiecare 300 de lei cheltuiți, clientul primește o cămașă la alegere.

Reduceri de până la 30% la eMag

eMag a anunțat și el primele promoții din acest an, în perioada 3-6 ianuarie zeci d eproduse având prețuri mai mici până la 30%. De exemplu, tableta Allview Ax3 Party cu procesor Cortex A9 Dual-Core 1.0GHz este acum disponibilă la prețul de 400 de lei față de 599 inițial, un televizor Smart LED Sony, 107cm, Full HD, poate fi cumpărat cu 2.699 de lei, cu 500 de lei mai ieftin decât prețul inițial, un laptop Asus X550LB-XX020D poate fi achiziționat cu 2.099 lei, cu o reducere de 200 de lei, iar un receiver Yamaha RX-V773 poate fi găsit cu o reducere de 700 e lei față de prețul inițial.

Oferte sunt și la smatphone-uri, unde reducerile sunt între 70 și 320 de lei. Lista ofertelor eMag

Reguli stricte pentru reduceri

Sezonul reducerilor de iarnă va începe pe 15 ianuarie. Companiile care vor dori să-și vândă marfa la un preț mai scăzut vor fi nevoite să anunțe Primăriile cu privire la produsele pe care urmează să le scoată la reducere. Perioada maximă a acestor reduceri este limitată la 45 de zile.

Companiile care nu anunță Primăria cu privire la vânzările de soldare riscă amenzi 200 și 1.000 de lei, iar dacă nu respectă legile privind reducerile de sezon, aceste riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Ofertele disponibile la ora actuală în magazine sunt promoții. În general, acestea se referă doar la anumite produse, iar scăderile de preț sunt mai modeste, spre deosebire de o reducere care are ca efect „vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul”, potrivit OG 99 din 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

A doua perioadă de reduceri din acest an va fi 1 august – 31 octombrie, pentru produsele de primăvară și de vară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului