Siguranța rutieră: UE intenționează să limiteze viteza vehiculelor începând cu 2022

Siguranța rutieră: UE intenționează să limiteze viteza vehiculelor începând cu 2022
Publicat: 27/03/2019, 08:53

Cei care militează pentru siguranța rutieră au fost încântați de această veste, declarând că astfel vor fi salvate mii de vieți

Uniunea Europeană urmărește în fapt reducerea numărului de decese rutiere până la zero până în 2050.

Asociația de siguranță rutieră „Brake” a numit-o „zi de referință” și a cerut Regatului Unit să adopte regulamentul după Brexit.

Măsurile de siguranță aprobate de Comisia Europeană au inclus asistență inteligentă la viteză (ISA), tehnologie avansată de frânare de urgență și tehnologie de menținere a benzilor de circulație.

Comisarul european Elzbieta Bienkowska a declarat că „În fiecare an, 25 000 de oameni își pierd viața pe drumurile noastre. Majoritatea acestor accidente sunt cauzate de eroarea umană. Cu noile caracteristici avansate de siguranță care vor deveni obligatorii, putem avea același impact ca atunci când centurile de siguranță au fost introduse pentru prima dată.”

Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor a lăudat planurile, menite să contribuie la evitarea a 140.000 de accidente grave până în 2038. Dar a spus că ar putea trece câteva luni înainte ca Parlamentul European și Consiliul să le aprobe în mod oficial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase