Singurul român care are titlul de Sir. „Am șofer, dar prefer să conduc singur”

Redactor:
Roxana Petrescu
Comunismul l-a alungat peste Ocean, dar s-a întors în Europa, la cererea celei care a intrat în istorie ca Doamna de Fier, pentru a ridica din docurile londoneze Canary Wharf, însăși „reședința" capitalismului.

Este singurul român care a primit de la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii titlul de Cavaler, iar de atunci poate să-și pună în fața numelui apelativul Sir. Este cel mai de succes om de afaceri născut în România, a contribuit la reforma apărării demarată de guvernul Marii Britanii, iar povestea sa de viață ar putea cu ușurință deveni un scenariu de Oscar. Acesta este George Ia­co­bescu, Sir George Iacobescu, co­lecționarul de artă, pasionatul de jazz, cel care nu poate face un lucru: planuri de retragere.

„De obicei, conduc singur către muncă și ajung la birou în jurul orei 9. Chiar dacă am șofer, prefer să conduc singur, mai ales când mă întorc acasă, pentru că așa am timpul necesar pentru a mai da câteva telefoane și pentru a termina ce treburi mai am de terminat, așa că de obicei ziua mea de lucru se termină undeva între 9 seara și miezul nopții”, spune Sir George Iacobescu pentru După Afaceri Premium.

Este ușor de imaginat un astfel de ritual într-un oraș al turbocapitalismului făcut printre picături de ploaie, doze de adrenalină la bursă, double-deckere roșii și taxiuri negre. 

George Iacobescu nu este însă doar un alt călător în Londra, ci un om care cu mâinile sale a contribuit cât se poate de direct la ridicarea imperiului financiar londonez, poate cele mai puternice dintre câte există.

Născut în 1945 în România, George Iacobescu este de profesie inginer. Bunicul său a fost avocat și deținea un ziar, iar tătal său a fost un cunoscut medic hematolog. Studiază Ingineria Civilă și Industrială la Universitatea din București, iar din 1969 până în 1975 lucrează ca inginer în România. Este însă determinat să părăsească țara și regimul de aici, iar în 1975 emigrează în Canada cu ajutorul unor contacte pe care reușise să și le facă în Vest. Reușește într-un final să și-o aducă aproape, cu eforturi uriașe, și pe logodnica sa Gabriela.

CITEȘTE  AICI POVESTEA LUI GEORGE IACOBESCU, CEL MAI DE SUCCES OM DE AFACERI ROMÂN

×

Urmăriți Gândul LIVE Au avut zile! Cinci persoane, între care patru copii, au supraviețuit după ce mașina în care se aflau a căzut într-o prăpastie de 150 de metri. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Miercuri, 15 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide