Șova: „Din toamnă ne apucăm de cadastrul României și de canalul Siret-Bărăgan”

Șova: Din toamnă ne apucăm de cadastrul României și de canalul Siret-Bărăgan
Publicat: 24/07/2013, 22:20
Actualizat: 29/07/2014, 21:24

Dan Șova,ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, a declarat miercuri că din toamnă autoritățile se vor concentra pe două mari proiecte de investiții:cadastrul României și canalul Siret-Bărăgan.

„Din toamnă ne apucăm de cadastrul României și de canalul Siret -Bărăgan. Facem cadastrul ca să vedem cine a mințit și cine nu”, a spus miercuri Dan Șova, care a fost invitat prin telefon, în cadrul unei emisiuni televizate, să dea exemplu dedouă mari proiecte de infrastructură, altele decât autostrăzile, de care consideră că îi va fi legat numele pe viitor.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara în octombrie anul trecut că proiectul canalului Siret-Bărăgan ar putea fi lansat în cursul anului 2013, când ar urma să fie investită o sumă de până la 50 milioane euro, dintr-un total estimat de 2,6 miliarde de euro.

De acest proiect s-a arătat interesată, în trecut, compania China National Agricultural Group Corporation.

Cât privește cadastru României, recent premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va angaja, prin licitație, o firmă care să realizeze cadastrul în zona urbană, în parteneriat cu statul. Finanțarea realizării proiectului este efectuată exclusiv de către ofertantul desemnat câștigător al procedurii de atribuire, iar recuperarea investiției se realizează exclusiv pe baza veniturilor colectate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase