• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Spațiile COMERCIALE de la metrou, DEMOLATE sau MODERNIZATE: Vor fi închiriate prin LICITAȚIE publică

Spațiile COMERCIALE de la metrou, DEMOLATE sau MODERNIZATE: Vor fi închiriate prin LICITAȚIE publică
Din cele 331 de spații comerciale existente la metrou, cele care nu corespund condițiilor tehnice vor fi demolate, iar celelalte vor fi supuse etapizat unor procese de modernizare sau relocare în vederea asigurării normelor tehnice de funcționare și evacuare a fluxului de călători. Vezi ce se întâmplă cu spațiile comerciale de la metrou, după expirarea contracutului de asociere între Metrorex și Sindomet Servcom.

Metrorex a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că după expirarea contractului de asociere în participațiune dintre Metrorex și Sindomet Servcom, la data de 26.09.2018, urmează preluarea spațiilor comerciale de la Sindomet Servcom, precum și efectuarea unui studiu de piață în vederea stabilirii prețului de pornire pe metru pătrat pentru licitația publică și stabilirea criteriilor tehnice de funcționare.

Spațiile vor fi închiriate prin procedură de licitație publică.

Metrorex a luat săptămâna trecută decizia întreruperii utilităților către spațiile comerciale din incinta stațiilor de metrou. Sindomet a refuzat să se conformeze obligațiilor ce decurg din această situație, continuând să mențină valabile contractele de închiriere fără acordul Metrorex, a precizat compania, care a sesizat instituțiile abilitate (Poliția Metrou, primării de sectoare) și a formulat o acțiune la Tribunalul București.

În data de 28 noiembrie 2018, la solicitarea Asociației Comercianților de la Metrou, Judecătoria Sectorului 1, printr-o Ordonanță Președințială, emisă fără citarea Metrorex și posibilitatea de formulare a apărărilor, a obligat societatea să reia furnizarea utilităților. Metrorex a luat cunoștință de această Ordonanță joi și s-a conformat, prin reconectarea spațiilor la utilități.

 

 

Metrorex a precizat că va ataca cu apel Ordonanța Judecătoriei Sector 1 în termenul legal de 5 zile de la comunicare.

La metrou sunt 331 de spații comerciale, cu o suprafață totală de 5.900 de metri pătrați.

La jumătatea lunii noiembrie ministerul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, spunea că miza reală a conflictului de muncă care are loc în prezent la Metrorex este contractul de exploatare a spațiilor comerciale de către sindicate.

 

 

AGA de la Metrorex a decis evacuarea spațiilor și declanșarea unei proceduri competitive pentru ocuparea spațiilor comerciale, dar comercianții nu au părăsit spațiile. „Vor fi notificați pentru sistarea utilităților”, a spus la jumătatea lunii noiembrie Șova. Conform lui Șova, veniturile din exploatarea spațiilor au fost de 2,8 milioane lei în 2016, din care administrația a primit 700.000 de lei, de 2,9 milioane lei în 2016, din care 734 milioane lei pentru administrație, de 3 milioane de lei în 2017, din care 796.000 de lei pentru administrație și de 2,376 milioane lei în acest an, din care 855.000 de lei pentru administrație. Comercianții au plătit 495 de lei/an/metru pătrat în 2015, 500 de lei/mp/am în 2016, 529 de lei/mp/an în 2017 și 409 lei/mp/an în 2018.

 

 

Inchide