Studiu Google: România, țara care face cele mai multe cumpărături de pe mobil. Ce cumpără cel mai des românii

Studiu Google: România, țara care face cele mai multe cumpărături de pe mobil. Ce cumpără cel mai des românii
Publicat: 02/10/2016, 16:37
Actualizat: 31/10/2016, 18:04
Astfel, România se află pe primul loc în topul țărilor în care utilizatorii cumpără laptopuri de pe smartphone și pe al doilea loc în ceea ce privește achizițiile de fashion, îmbrăcăminte și încălțăminte, după Marea Britanie. Aceasta din urmă este de altfel țara europeană în care comerțul electronic este cel mai dezvoltat.
„Românii achiziționează mai mult de pe smartphone comparativ cu alte piețe din UE, conform datelor pe care le avem noi. Ne comparăm cu țări avansate precum Elveția, Suedia, Germania sau Marea Britanie. În Marea Britanie, circa 64% din achizițiile realizate online în primul trimestru au fost realizate din aplicații mobile, potrivit unui studiu recent. Vorbim de o țară foarte avansată din perspectiva aceasta (în ceea ce privește zona de online și comerțul electronic – n.red.). Din punctul acesta de vedere este clar că românii au un apetit foarte mare în ceea ce privește folosirea smartphone-ului”, a explicat Elisabeta Moraru, industry manager în cadrul subsidiarei locale a Google.
Conform studiului realizat de compania americană, 11% dintre românii de peste 16 ani care utilizează internetul au cumpărat un laptop de pe smartphone, iar 9% dintre aceștia au achiziționat articole de modă. Pentru piața din Marea Britanie, procentul este de 8% în cazul achizițiilor de laptopuri și de 11% pentru comenzile online de îmbrăcăminte și încălțăminte.
Studiul Google a fost realizat prin intermediul a 400 de chestionare pentru fiecare categorie în parte – laptopuri și articole de modă (îmbrăcăminte și în­căl­țăminte) – la care au răspuns utili­za­torii de internet cu vârsta de peste 16 ani care au făcut o astfel de achiziție.
În cazul infor­mării despre pro­­duse înaintea achizi­ției, numărul utilizatorilor de internet care se informează de pe smartphone este mult mai mare, procentele depă­șind 50% în aproape toate piețele ana­lizate. România ocupă locul al treilea în ceea ce privește informarea în vederea achiziționării unui laptop, cu un procent de 78%, după Mexic și Spania, și a cincea poziție în cazul cercetărilor făcute de pe telefonul mobil înaintea cumpărării unor articole de modă (57%). Numărul utili­zatorilor de inter­net care se infor­mează de pe smart­phone înainte de a cumpăra un produs este mai mare de­cât al celor care și rea­lizează achi­zi­țiile de pe mobil, dat fiind că de cele mai multe ori aceș­tia caută informații despre produse de pe mobil, dar le cumpără apoi din maga­zi­nele fizice sau tot online, însă de pe desktop.
Ponderea persoanelor care acce­sează internetul de pe smartphone cel puțin la fel de des ca de pe desktop a crescut în ultimii patru ani, ajungând anul acesta la circa 55%. „Utilizăm din ce în ce mai mult internetul de pe smartphone-uri. Sunt chiar situații în care alegem să nu mai cumpărăm desktopuri, ci preferăm să ne ducem mai mult în zona de mobilitate. Datele noastre ne arată că 72% din populația de peste 16 ani utilizează internetul de pe smartphone”, a menționat Elisabeta Moraru.
Vânzările de smartphone-uri au crescut spectaculos în ultimii ani, piața de profil îndreptându-se anul acesta spre 4,2 milioane de unități.
Astfel, telefonul mobil devine unul dintre principalele canale de marketing și promovare pentru retaileri, smartphone-ul fiind mereu la îndemâna utilizatorilor. În aceste condiții, brandurile trebuie să aibă o strategie diferită pentru dispozitivele mobile pentru a-și atrage clienți. Google le oferă companiilor serviciul AdWords pentru publicitatea pe internet, infor­mațiile cu privire la comportamentul utilizatorilor de internet fiind astfel foarte importante pentru strategiile brandurilor.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
„Îl iubim pe acest preot și luptăm pentru el” Sute de enoriași protestează în fața...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
DECIZIE pentru cei care au telefoane mobile. Se aplică pentru toată lumea
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Eurovision 2025! Cezar Ouatu pariază pentru vocea lui Florin Salam: "Cu o piesă potrivită, ar...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Astronomii din România au observat 30 de stele variabile! Ce nume vor purta?
×