Tarifele convorbirilor pe mobil în alte rețele scad din nou. Cât vom plăti de anul viitor

Tarifele convorbirilor pe mobil în alte rețele scad din nou. Cât vom plăti de anul viitor
Publicat: 22/12/2017, 14:16

Terminarea apelurilor la puncte mobile înseamnă convorbirea de pe o rețea de telefonie pe altă rețea de telefonie mobilă, de exemplu de pe Orange pe Vodafone. Traifele facturate pentru astfel de servicii sunt „tarife pentru terminarea apelurilor la puncte mobile”, au explicat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ANCOM.

„Propun reducerea tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile începând cu data de 1 mai 2018, de la 0,96 eurocenți/minut la 0,84 eurocenți/minut, tarif care va fi practicat până la data la care ANCOM va finaliza noul model de cost LRIC pur. Decizia Autorității vine ca urmare a dialogului cu Comisia Europeană pe această temă, dar și ca urmare a faptului că actualul model de cost nu include tehnologia 4G/LTE, tehnologie care câștigă tot mai mult teren în România, aducând câștiguri de eficiență”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Astfel, tariful pentru terminarea apelurilor pe care îl vor practica cei cinci operatori de telefonie mobilă cu putere semnificativă pe piața terminării apelurilor în propriile rețele (Lycamobile SRL – operator de rețele mobile virtuale „complet”, Orange România SA, RCS&RDS SA, Telekom Romania Mobile Communications SA și, respectiv, Vodafone Romania SA) va fi, începând cu data de 1 mai 2018, 0,84 eurocenți/minut, fără TVA.

Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile în rețelele publice de telefonie pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM (www.ancom.org.ro), persoanele interesate fiind invitate să formuleze și să transmită observații și propuneri până la data de 31 ianuarie 2018, pe adresa sediului central al ANCOM din str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, București sau direct la registratura ANCOM. Observațiile și recomandările pot fi transmise și prin fax la numărul +40.372.845.404 sau prin e-mail pe adresa [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase