Teodorovici, despre aderarea României la Schengen: Decizia se ia la nivel european

Teodorovici, despre aderarea României la Schengen: Decizia se ia la nivel european
Publicat: 05/04/2019, 12:43

„România și-a stabilit clar acest obiectiv (de aderare la euro – n. r.): 2024, acțiune de parcurs. (…) Dar știți foarte bine, aceasta este o problemă la nivel european, vorbim de Schengen și de alte astfel de situații, când, chiar dacă suntem gata cu anumite cerințe, totuși decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ținem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”, a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul unor declarații de presă, înaintea reuniunii Eurogrup și reuniunii informale a miniștrilor de finanțe (ECOFIN), despre discuțiile privind Directiva pentru produsele accizabile.

Ministul român al Finanțelor a mai susținut că se îndoiește de faptul că va fi finalizat Brexit. „Am spus de la început, nu cred că Brexitul va fi. (…) Efectele nu sunt bune pentru niciuna dintre părți, de aceea cred că nu va fi un Brexit”, a adăugat Teodorovici.

La reuniunea Eurogrup din această după-amiază și-a anunțat prezența și ministrul Finanțelor din Marea Britanie.

De asemenea, ministrul Finanțelor a precizat că el crede că toate discuțiile despre euro ar trebuie purtate alături de celelalte țări din Uniunea Europeană (UE) care nu fac parte din zona euro, deoarece scopul este de a ajunge toate în zona euro.

Ministerul Finanțelor Publice organizează vineri și sâmbătă, la București, reuniunea informală a Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană (UE), în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. La eveniment vor participa peste 40 de delegații, aproximativ 1.000 de persoane, miniștrii de Finanțe din statele membre UE, Guvernatorii băncilor centrale, comisari europeni și înalți reprezentanți ai instituțiilor UE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase