• Publicat:
Financiar

ULTIMA ORĂ. Este despre curentul și căldura din case. Mesajul face înconjurul țării

ULTIMA ORĂ. Este despre curentul și căldura din case. Mesajul face înconjurul țării
În fiecare companie s-au luat măsurile necesare pentru a-i proteja pe angajați

Un mesaj emoționant, de mulțumire, a fost transmis de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, tuturor celor care fac parte din Sistemul Energetic Național (SEN) pentru eforturile lor de a-l menține la parametri optimi.

Ministrul de resort a adăugat că aceia care activează în SEN ne permit să avem căldură în case, energie electrică și gaze, „esențiale pentru spitale, dar și pentru fiecare român în parte”.

Prin intermediul unui comunicat de presă, șeful de la Economie, Energie și Mediul de Afaceri a mai anunțat că, în prezent, țara noastră nu se confruntă cu probleme de aprovizionare în ceea ce privește energia electrică și gazele naturale.

„În aceste momente nu există probleme, iar Sistemul Energetic Național funcționează la parametri optimi. În fiecare companie s-au luat măsurile necesare pentru a-i proteja pe angajați, care fac o muncă esențială în această perioadă de criză, pentru fiecare dintre noi”, a declarat Virgil Popescu.

Totodată, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri le transmite un mesaj de mulțumire tuturor celor care fac ca Sistemul Energetic Național să funcționeze fără sincope în această perioadă de criză.

„Este o categorie de profesioniști care efectuează o muncă vitală în această perioadă. Sunt ce care lucrează pentru buna funcționare a Sistemului Energetic Național. Ei sunt cei care ne permit că avem căldură în case, energie electrică și gaze, care acum sunt esențiale pentru spitale, dar și pentru fiecare român în parte. Indiferent dacă vorbim despre sectorul de producție, transport sau distribuție, avem de-a face cu oameni cu un profund sentiment al datoriei și al responsabilității față de comunitate. Munca lor este vitală în aceste momente și vreau să mulțumesc fiecăruia în parte pentru devotamentul pe care-l dovedesc. Sunt o mulțime de eroi tăcuți în această perioadă, care se află în prima linie, care fac ca țara, societatea și economia să funcționeze cât de cât normal, iar noi le datorăm măcar un gând de recunoștiință”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În acest context, Transgaz a pus la punct un amplu plan de măsuri în contextul declarării epidemiei generate de virusul SARS-CoV-2.

În revizia din 19 martie 2020 a unui amplu document sunt cuprinse trei coordonate principale, și anume minimalizarea efectelor asupra sănătății și securității salariaților, asigurarea continuității serviciului de transport gaze și siguranța SNT, precum și asigurarea securității obiectivelor societății.

Documentul Transgaz cuprinde inclusiv două chestionare, unul pentru personalul propriu, iar altul pentru terți.

„Toate măsurile prevăzute în prezentul Plan sunt stabilite și implementate în spiritul Decretului Nr. 195/2020, respectând întocmai prevederile acestuia, cu adaptarea acțiunilor necesare la specificul activității companiei, în conformitate cu prevederile legale”, se precizează în document.

La data de 23 martie 2020, acțiunea Transgaz (TGN) a încheiat ședința BVB la prețul de 230 lei pe acțiune, în staționare față de ziua precedentă. În același timp, volumele tranzacționate au înregistrat o creștere, având o valoare totală de tranzacționare 978.983,50 lei.

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” S.A., înfiinţată în baza Hotărârii Guvernului nr. 334/28 aprilie 2000, este persoană juridică română având forma juridică de societate comercială pe acţiuni şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu statutul său.

Sursă foto: Transgaz

Inchide