Un deputat USR anunță un nou „jihad fiscal” în România

Un deputat USR anunță un nou jihad fiscal în România
Publicat: 29/03/2018, 22:22

„Se zice că de multe ori la stat fiecare urcă în ierarhie până la nivelul său maxim de incompetență. Domnul Ionuț Mișa este exemplul perfect. După ce a condus Ministerul Finanțelor jumătate de an în care a înnebunit economia cu modificările fiscale făcute pe genunchi, domnul Mișa va deveni acum președinte al ANAF. Ionuț Mișa a implementat politici atât de proaste încât nici nu ar trebui să ne mire rezultatele slabe. Nu poți să încurci total economia și să o ții în tensiune permanentă și să te aștepți să fie productivă”, a transmis Claudiu Năsui, membru în Comisia buget-finanțe a Camerei Deputaților, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul deputaților USR face și o trecere în revistă a multiplelor eșecuri ale lui Ionuț Mișa din postura de ministru al Finanțelor.

„Vorbim despre un domn Mișa care a înregistrat multiple eșecuri, inclusiv impunerea mecanismului de TVA defalcat. Un domn Mișa care a garantat «pe cuvânt de tată» și cu lacrimi în ochi că nu vor scădea salarii, după care ele au scăzut. Un domn care a garantat că totul va fi bine și am ajuns să avem al 4-lea OUG de reparare a dezastrului pe care l-a lăsat în urmă în Codul fiscal. E clar, acest domn trebuie recompensat. Așa funcționează lucrurile la stat și în politică”, a completat Năsui.

Parlamentarul USR consideră că numirea lui Ionuț Mișa a fost impusă de liderul PSD, Liviu Dragnea, iar noul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a avut curaj să îl refuze.

„Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a intrat miercuri în biroul domnului Liviu Dragnea și la ieșire l-a avut în plic pe domnul Ionuț Mișa ca nou conducător al ANAF. Eugen Teodorovici este același domn Teodorovici care s-a opus vehement inițiativelor domnului Mișa. Același domn Teodorovici care a fost un critic vocal al modului de lucru al domnului Mișa. Același domn Teodorovici care și-a retras toate criticile o dată devenit ministru, deși situația, de fapt, nu s-a schimbat cu nimic”, precizează deputatul USR.

El mai susține că va începe cât de curând o nouă ofensivă fiscală a statului de tipul celei din 2015 când se buzunăreau angajații întreprinderilor și se închideau firme dacă nu aveau câțiva lei diferență pe casă. Ofensivă fiscală care, precum orice heirupism, va duce la colectări mai mari pe termen foarte scurt, dar va produce un dezastru în colectare pe termen lung.

Decizia privind numirea fostului ministru de Finanțe Ionuț Mișa în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), semnată de premierul Viorica Dăncilă, a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Tot miercuri, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că noul președinte al ANAF va avea tot sprijinul său dacă în urma unor evaluări va vrea să facă schimbări.

„Noul președinte va prezenta pe masa ministrului un raport cu mai multe situații, analize, propuneri de soluții pentru tot ce înseamnă activitatea ANAF (…), inclusiv propuneri de schimbări. Dacă în urma unor evaluări el consideră că acest lucru este normal și logic și își asumă aceste schimbări și soluții din partea mea are tot sprijinul”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor Publice a negat că Liviu Dragnea l-ar fi propus pe Ionuț Mișa la șefia ANAF.

„Nu mi s-a impus niciodată nimic. (…) Am făcut propunerea către doamna prim-ministru, propunerea îmi aparține”, a spus Teodorovici.

În spațiul public a apărut deja informația că peste 20 de directori din ANAF urmează să fie schimbați de către Ionuț Mișa, noul șef ANAF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață