Un nou nivel maxim pentru indicele ROBOR

Redactor:
Dan Straut
Un nou nivel maxim pentru indicele ROBOR
Indicele ROBOR, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei cu dobândă variabilă, a urcat marți pe toate scadențele, arată datele Băncii Naționale a României (BNR).

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut la 2,68%, de la 2,54% în ziua anterioară. Nivelul de 2,68% nu a mai fost consemnat din 27 octombrie 2014.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 2,80%, de la 2,63%.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,83% de la 2,68%. Indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 2,86%, de la 2,73%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care bancile românești se împrumută între ele în lei. Indicele se stabilește zilnic ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Națională.

Inchide