Un producător de pufuleți investește 900.000 de euro pentru producerea de energie solară

Un producător de pufuleți investește 900.000 de euro pentru producerea de energie solară
Publicat: 18/07/2013, 13:25
Actualizat: 18/07/2013, 13:25

Compania Phoenixy, producătorul pufuleților Gusto, investește 900.000 de euro în instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii din Băicoi, energia produsă astfel urmând să reducă cu 38% consumul de energie convențională, scrie Mediafax.

„În parteneriat cu Tractebel Engineering (GDF SUEZ), compania a desfășurat un studiu de cercetare a impactului technic și economic implicat de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii. Costul total al investiției se ridică la 900.000 euro, 88% reprezintă investiție proprie, iar 12% finanțare europeană, prin Energy Efficiency Finance Facility (EEFF). Perioada de rambursare a împrumutului, exclusiv din resursele financiare obținute prin economisirea energiei, este de trei ani”, se arată într-un comunicat al companiei.

Energia produsă prin panourile fotovoltaice va reduce cu aproximativ 38% consumul de energie convențională a fabricii, încă din primul an, iar cantitatea de dioxid de carbon (CO2) va scădea cu 449 tone pe an.

Phoenixy este unul dintre cei mai importanți producători de pufuleți, cu o cifră de afaceri de peste 18 milioane euro și o producție zilnică de peste un million de pungi, livrată atât pe piața locală, cât și pe piețele externe. Potrivit companiei, pufuleții produși la Băicoi sunt livrați în peste 20 de state, în acest an exporturile înregistrând o creștere cu circa 30% față de anul 2012.

Compania este deținută în proporții egale de Cătălin Nour și Eliodor Apostolescu, care este și directorul general al Phoenixy. Potrivit companiei, Phoenixy are un portofoliu de 15 tipuri de produse și ocupă 70% din piața locală de pufuleți.