Un timișorean este utilizatorul cu numărul 700.000 înscris în platforma Ghișeul.ro. Explozie de cereri pentru acest sistem electronic național

Un timișorean este utilizatorul cu numărul 700.000 înscris în platforma Ghișeul.ro. Explozie de cereri pentru acest sistem electronic național
Un timișorean este utilizatorul cu numărul 700.000 înscris în platforma Ghișeul.ro. Explozie de cereri pentru acest sistem electronic național / Sursă foto: Ghișeul.ro
Publicat: 26/08/2020, 16:22
Actualizat: 26/08/2020, 16:28

Ghișeul.ro, platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), a înregistrat cel de-al 700.000-lea utilizator, o persoană fizică din Timișoara care și-a achitat taxele locale prin intermediul acestui sistem electronic național.

De la începutul anului, peste 207.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro, cel mai mare număr de la lansarea acestui serviciu, în 2011.

Din ianuarie 2020, prin intermediul platformei s-au făcut 679.587 plăți, conform cifrelor oficiale transmise de sursa citată. Și asta în condițiile în care, pe tot parcursul anului 2019, a fost realizat un total de 484.824 plăți. În perioada ianuarie – august 2020, numărul total al încasărilor a depășit 317 milioane de lei, dublu față de totalul încasărilor din anul 2019.

Mai bine de 50 de noi tipuri de plăți au fost adăugate recent, ca urmare a interconectării cu Spațiul Privat Virtual administrat de ANAF și prin adăugarea posibilității de a achita noi servicii publice precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea.

În curând, vor putea fi achitate și contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere.

Decizia Executivului de la București care ușurează plățile pentru toate serviciile comunitare de utilitate publică

În urmă cu aproape două săptămâni, Guvernul României decidea că prin Ghișeul.ro se vor putea fi achitate și plățile pentru toate serviciile comunitare de utilitate publică direct în platforma online, rapid, sigur și fără comisioane.

În ședința Executivului Orban din 14 august a fost adoptată o Hotărâre ale cărei prevederi suplimentează categoriile de servicii a căror plată poate fi realizată prin platforma online Ghișeul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Astfel, prin ghișeul virtual se vor putea realiza toate tipurile de plăți aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum și toate tipurile de plăți aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu.

„Prin Hotărârea aprobată astăzi, Guvernul României face încă un pas important în direcția digitalizării sectorului public. Această Hotărâre contribuie la îmbunătățirea interacțiunii fiecărui cetățean cu statul și facilitează accesul la plata tuturor serviciilor comunitare de interes public”.

„Prin această modificare legislativă, Ghișeul.ro devine un instrument și mai eficient pentru beneficiarii serviciilor publice, care de acum vor putea achita online contravaloarea unor servicii comunitare precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea.

„De asemenea, ulterior modificării actelor normative specifice, vor putea fi achitate inclusiv plăți aflate în strânsă legătură cu prestarea unor servicii publice, precum contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere. Toate serviciile din sectorul public vor putea fi integrate în platforma de plăți online Ghișeul.ro. Vom aduce astfel serviciile publice mai aproape de cetățeni”, a declarat Octavian Oprea, vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Ghișeul.ro și Spațiul Privat Virtual (SPV) sunt interconectate

Potrivit informării din 12 iunie 2020, Sistemul Național Electronic de Plată Online (SNEP) – Ghișeul.ro, platformă gestionată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), este acum interconectat cu Spațiul Privat Virtual (SPV), sistem electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Cele două sisteme electronice naționale își uneau eforturile, în urmă cu două luni, pentru crearea unei experiențe de plată simple și rapide pentru cetățeni.

Astfel, persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar. Peste 30 de impozite și contribuții pot fi achitate online, sigur și eficient.

Ghișeul.ro reprezintă soluția online pentru digitalizarea modalităților de plată a taxelor și impozitelor, iar SPV este un serviciu oferit de ANAF persoanelor fizice și juridice cu scopul de a asigura comunicarea online pentru îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Pentru prevenirea răspândirii COVID-19, ADR recomandă tuturor cetățenilor să utilizeze aceste sisteme electronice, al căror scop este de a facilita procedurile de plată și de a elimina deplasările la sediile ANAF.

În continuare, Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează cetățenii să utilizeze mijloacele online de plată, eliminând astfel riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19.
Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York