VIDEO: Cum arată cel mai mare pod din lume alimentat cu energie solară

VIDEO: Cum arată cel mai mare pod din lume alimentat cu energie solară
Publicat: 24/01/2014, 20:34
Actualizat: 22/03/2019, 05:29

Cel mai mare pod din lume alimentat cu energie solară a fost inaugurat după aproape cinci ani de la începerea lucrărilor de construcție la Londra, scrie Business Green.

Acesta traversează râul Tamisa și are acoperișul acoperit cu 4.400 de panouri fotovoltaice, furnizând jumătate din energia necesară stației feroviare londoneze Blackfriars.

First Capital Connect, care conduce Blackfriars, se așteaptă ca panourile să reducă emisiile de carbon ale stației cu circa 511 tone pe an, diminând totodată amprenta de carbon lăsată de rutele feroviare în sud-estul Angliei.

Sursă: YouTube

„Trenurile electrice sunt deja cea mai formă de transport în comun. Acest acoperiș le oferă pasagerilor o călătorie și mai prietenoasă cu mediul”, a declarat David Statham, director First Capital Connect.

„Acoperișul deosebit a transformat, totodată, stația într-un obiectiv vizibil de la mile depărtare pe râul Tamisa”, a mai explicat Statham.

Podul poate fi considerat și un mijloc de promovare a eforturilor Londrei de a se transforma într-un oraș sustenabil. Turiștii și angajații care lucrează în Londra îl pot vedea la intrarea în capitala Marii Britanii.