Wizz Air confirmă că anulează zboruri, din septembrie, fără a spune care sunt destinațiile. „Nicio rută din România nu a fost suspendată permanent”

Wizz Air confirmă că anulează zboruri, din septembrie, fără a spune care sunt destinațiile. „Nicio rută din România nu a fost suspendată permanent”
Publicat: 16/08/2023, 14:21

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a confirmat, într-o informare de presă trimisă miercuri, că zborurile care vor fi anulate ca urmare a rechemării unor motoare la verificări sunt programate începând din luna septembrie. Compania aviatică ungară nu a dat detalii despre destinațiile care sunt vizate, respectiv numărul de pasageri afectați.

Reprezentații companiei aeriene Wizz Air ai transmis, miercuri – la o săptămână după ce au anunțat că sunt nevoiți să ia măsuri după verificările în avans ale unor motoare GTF, solicitate de producătorul Pratt & Whitney – că orarul de zbor va fi modificat începând de luna viitoare.

Măsura afectează operațiunile companiei din mai multe state, după cum a scris presa internațională în săptămâna trecută, iar numărul motoarelor care ar urma să fie inspectate, din cauza unor presupuse fisuri microscopice, până la finalul aglomeratului sezonul estival actual este peste 100, dar cifra este de peste 10 ori mai mare anul viitor, la nivel global,  potrivit jurnaliștilor străini.

„Wizz Air confirmă că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost nevoită să facă ajustări în cadrul rețelei sale, rezultând în anularea unor zboruri, începând din luna septembrie”, au comunicat Reprezentații companiei aeriene, fără să detalieze intervalul de timp în care vor fi operate schimbările.

Tot ce au comunicat în plus este că Wizz Air confirmă că nicio rută din România nu a fost suspendată permanent ca urmare a acestor inspecții ale motoarelor.

Pasagerii au opțiunea rambursării complete

Reprezentații companiei aeriene nu au anunțat câți pasageri vor avea zborurile anulate, ci doar că cei care și-au luat bilet pe zborurile afectate au fost deja notificați și li s-a oferit un program alternativ de zbor, opțiunea rambursării complete prin metoda inițială de plată sau rambursarea a 120% din tariful inițial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare.

„În cazul în care o rezervare a fost efectuată printr-o agenție de turism, fie ea și online, compania aeriană le recomandă pasagerilor să contacteze agenția care deține rezervarea, pentru a face modificările necesare. Wizz Air recomandă, de asemenea, verificarea folder-ului de spam în privința e-mailurilor referitoare la posibilele modificări de program. Wizz Air își cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat, aflat în afara controlului nostru, însă siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră”, au transmis reprezentanții companiei.

Conform presei de specialitate, sunt vizate motoare din aeronavele Airbus A320neo pentru inspecție și eventuale reparații. Potrivit raportului de sustenabilitate în anul fiscal F23, aeronavele Airbus 321neo reprezintă 49% din întreaga sa flotă a operatorului. Astfel, în lipsa cifrelor comunicate de operator, este vorba de aproximativ 91 de aeronave ale operatorului care vor fi verificate.

Lege blocată în Parlament

Oficialii operatorului aviatic low-cost Wizz Air, cu sediul la Budapesta, au anunțat deja, într-o întâlnire cu jurnaliștii din București, că au decis să reducă frecvența curselor din și spre România în luna august, pe fondul unui val de nemulțumiri ale clienților după ce mai multe curse au înregistrat întârzieri sau au fost anulate.

De amintit că secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu a transmis, sâmbătă, că a sesizat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei după ce Wizz Air a anulat nouă curse într-o zi, din motive tehnice. În replică, Oficialii Wizz Air au transmis, într-o precizare la solicitarea Gândul, că operatorul aviatic a luat măsuri substanțiale pentru a contracara problemele în orarul zborurilor.

Operatorul Wizz Air, la fel ca și Ryanair, nu pot fi sancţionate de către autorităţile din România, pentru că nu au sediu sau reprezentanţă în ţara noastră.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a precizat, într-o declarație pentru Gândul, că instituția pe care o conduce nu poate amenda operatorii cu sedii din alte țări și, mai mult, proiectul legislativ care ar urma să permită Autorității să aplice sancțiuni tocmai a fost blocat în Parlament de aleșii Uniunii Salvați România.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului