EXCLUSIV VIDEO | Expertul Paul Harfaș: ”Minți și idei cu siguranță avem, România sustenabilă ține aproape de Europa”

La capitolul dezvoltare durabilă, decalajul României față de Europa poate fi unul mai mic, comparativ cu alte domenii. “Un orizont de 10 ani este realizabil”, a declarat, la Gândul Green, expertul în digitalizare industrială, Paul Harfaș.

Sustenabilitatea nu mai este doar un moft, cu o necesitate, iar companiile se adaptează.

“Sustenabilitatea noi o vedem, momentan, din interacțiunile noastre cu industria. Nu mai este un nice to have. Este o necesitate în primul rând pentru mediu și societate. În al doilea rând, imaginea companiilor respective producătoare, cum sunt privite de clienții și consumatorii lor. Este net favorabilă în momentul în care compania respectivă are o abordare responsabilă față de mediu și comunitate”, a declarat Paul Harfaș la Gândul Green.

Paul Harfaș: ”Încercăm să pregătim terenul în acea direcție

Expertul în digitalizarea industrială afirmă că indicatorii de sustenabilitate vor fi reglementați, în așa fel încît toate statele membre ale Uniunii Europene să aibă aceleași criterii.

“Pe partea de sustenabilitate, noi încercăm să sprijinim prin diverse funcționalități incluse în sistemul dezvoltat. Pe lângă încercarea de a o sprijini, vine și un alt motiv: partea de raportare de indicatori de sustenabilitate urmează să fie reglementată de către o directivă UE. Încercăm să pregătim terenul în acea direcție și să ajutăm fabricile în tot procesul acesta de complience cu directiva la nivel europeană”, a completat Harfaș.

Tocmai de aceea, consideră specialistul, decalajul dintre țara noastră șu restul statelor membre UE nu este unul la fel de mare ca în alte domenii.

“Mi-e greu să am o imagine globală, ce sper eu și în ce am încredere e că în zona asta de sustenabilitate gap-ul nostru față de restul țărilor UE să fie mai mic decât în alte domenii. Probabil, un orizont de 10 ani este realizabil”, a concluzionat Paul Harfaș, la Gândul Green.

Minți și idei cu siguranță avem, consider că începem să le aplicăm și la noi în țară. Pe mine mă bucură să văd și ecosistemul de start-up-uri în domeniul tech, inclusiv în zona de ESG și sustenabilitate tot mai mare în ultima vreme. Mie îmi dă încredere, să ne aplicăm ideile și tehnologia pentru a face o Românie mai sustenabilă”

Paul Harfaș

Interviul integral:


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Cum pot fi prevenite dezastrele naturale în România. Specialist: ”Doar prin amenajări hidrotehnice, este un alt proiect care o să dureze zeci de ani”

EXCLUSIV VIDEO | Specialist în energie: ”România a pierdut startul la cărbune în urmă cu 10-15 ani, nu ieri, nu alaltăieri”

EXCLUSIV VIDEO | Independența energetică a României. Expert: ”Va fi o luptă destul de dificilă, România trebuie să găsească o soluție pentru următorii 10 ani, dacă ne vom ține de treabă”

EXCLUSIV VIDEO | Specialist în energie: ”Mixul energetic, gândit bine, înseamnă 7-10 ani. Insecuritate și prețuri mai ridicate”

EXCLUSIV VIDEO | Care sunt problemele din energia românească. Specialist în energie: ”Sunt de natură managerială, de natură legislativă, de natură birocratică”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BOMBĂ! Cuplu nou la Survivor? Declarațiile devoalează situația reală dintre concurenți
FOTO. Actrița a promis că se dezbracă de tot dacă se întâmplă asta! Cum arată...
Șoșoacă vrea ca România să invadeze Ucraina. A depus un proiect de lege pentru anexarea...
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Steliano Filip a divorțat pentru că soția nu a vrut să treacă la religia penticostală...
O Dacie mai rară decât un Ferrari? ESTE POSIBIL! Cât costă ce mai rară Dacie...
EXCLUSIV: Cel de-al doilea tânăr implicat în accidentul cu ATV-ul în Prahova a pierdut lupta...
BANCUL ZILEI. Bulă, șofer de taxi, sărută o calugăriță pe care o ia la ocazie:...
Donald Trump, primul fost preşedinte american care ar putea fi pus sub acuzare/ Starletă porno:...
Alina Sorescu, distrusă de sentința judecătorilor. Declarații tulburătoare | EXCLUSIV
O civilizație ASCUNSĂ, găsită din GREȘEALĂ chiar în Marea N...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informația nopții despre Ion ILIESCU! Anunț șocant despre fostul președinte al României
AVERTISMENTUL care DĂ FIORI. OMENIREA, în MARE PERICOL, atrage atenția ONU
Fetiță de 8 luni, botezată cu apă cu dezinfectant. Nașul a simțit o arsură pe...