RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. Cele mai importante evenimente ale săptămânii, dezbătute alături de Emma Zeicescu și invitații săi

Publicat: 08/05/2020, 16:52
Actualizat: 08/05/2020, 16:56

Cele mai importante evenimente ale săptămânii au fost dezbătute de Emma Zeicescu alături de invitații „Gândul Live”. Printre aceștia s-au numărat, ca de obicei, medici, jurnaliști, politicieni, artiști și lideri de opinie. Aceste zile au fost marcate de cazuri revoltătoare – precum cel al minorului de 15 ani care s-a filmat în timp ce ucide cu sălbăticie un câine legat în lanț, până la ciudatul „manifest” al afaceristului Viorel Cataramă, determinat să se infecteze cu Covid-19, pentru a demonstra că boala „trece așa cum vine” și totodată să semnaleze faptul că libertățile românilor au fost „limitate” drastic în contextul crizei de coronavirus. 

GÂNDUL LIVE. 8 mai

Avocat, în cazul minorului care a ucis un câine: Acest copil răspunde penal / Autoritățile statului trebuie să se implice

Avocatul Cosmina Cerva, reprezentant al Mișcării Dreptate pentru Animale, subliniază, la GÂNDUL LIVE, că minorul de 15 ani care ucis un câine este responsabil penal și trebuie să răspundă pentru fapta lui.

Cum ajută plasma pacienții cu COVID-19. Doina Goșa: Îi dă răgazul organismului să fabrice proprii anticorpi

Doina Goșa, director al Centrului de Transfuzie Sanguină București, a detaliat, la Gândul Live, cum acționează admistrarea de plasmă, criteriile și metodele de recoltare a acesteia pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

Dumitru Coarnă, liderul SNPPC: „CCR a luat o decizie constituțională. Amenzile în starea de urgență sunt exagerat de mari!”

Dumitru Coarnă, liderul SNPPC (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual) a declarat, la GÂNDUL LIVE, că decizia CCR privind neconstituționalitatea amenzilor date în perioada stării de urgență, pentru abateri la ordonanțele militare, este una corectă.

Viorel Cataramă vrea să se infecteze cu Covid-19: „Vreau să demonstrez că boala intră în mine și iese cum a intrat” / „Ne-au fost suprimate drepturile!” / „Economia României, falimentară!”

Viorel Cataramă a oferit noi detalii despre experimentul său de a se infecta cu coronavirus. Omul de afaceri a declarat, la GÂNDUL LIVE,  că vrea să demonstreze cum boala intră în corp și apoi iese „cum a intrat”, deoarece este un bărbat sănătos. Cataramă este îngrijorat de „suprimarea drepturilor fundamentale” ale românilor, care duce la falimentarea României. De asemenea, îi condamnă pe cei care îl ironizează și spune că acești fac parte din rândul „profitorilor” din timpul crizei de coronavirus.

GÂNDUL LIVE. 7 mai

Sebastian Burduja, secretar de stat la Finanțe: Ne uităm foarte atent la românii din diaspora care au venit acasă, au abilități speciale și merită să fie păstrați aici acasă / Nu am luat în calcul amenzile la construirea bugetului

Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a detaliat, într-o intervenție la Gândul Live, măsurile avute în vedere pentru susținerea companiilor în această perioadă dificilă cauzată de epidemia de Covid-19 și reiterează îndemnul adresat mediului de afaceri de a folosi această criză, care nu se știe cât va mai dura, drept o oportunitate. Cât despre amenzile declarate neconstituționale de CCR, pentru încălcarea restricțiilor de circulație în starea de urgență, Sebastian Burduja precizează că acestea ar fi eventual un bonus pentru buget, pentru că sumele nu au fost incluse în construcția acestuia.

REMDESIVIR. Dr. Virgil Musta, la Gândul Live: „Pacientul care a fost introdus pe terapie evoluează bine

Primul pacient de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara care a primit tratament cu remdesivir, cu o formă severă a bolii declanșate de noul coronavirus, evoluează bine după câteva zile de administrare, a declarat, la Gândul Live, Doctorul Virgul Musta, medic primar și șef de secție în cadrul Clinicii de Boli Infecțioase II a spitalului.

Primăria Sectorului 1, Centrul Medical Caraiman și Institutul Matei Balș au decis achiziționarea unui Sistem Mobil CT care folosește inteligența artificială. Dan Tudorache: „Sper ca în această perioadă să-și arate roadele acest aparat”

Capacitatea Sistemelor Medicale din toată lumea de a lupta cu viteza de răspândire a coronavirusului a fost greu pusă la încercare. Primăria Sectorului 1, Centrul Medical Caraiman precum și Institutul Matei Bals au decis achiziționarea unui Sistem Mobil CT care folosește inteligența artificială pentru a facilita lupta împotriva bolii COVID-19. Gândul.ro a transmis informații live despre sistemele implementate în Spitalul de Boli Infecțioase.

GÂNDUL LIVE. 6 mai

Antreprenorul Dragoș Anastasiu: Eu cred că de pe data de 15 mai am putea reporni turismul în anumite condiții. Nu avem voie să ratăm primul pluton european

Antreprenorul Dragoș Anastasiu a declarat la Gândul Live că speră ca Guvernul să fie curajos în repornirea turismului întrucât nu avem voie să pierdem „plutonul european”. În condițiile în care țări precum Bulgaria și Grecia au fost specifice în ceea ce privește ridicarea restricțiilor în turism, antreprenorul este de părere că și în România ar trebui să se permită această activitate începând cu 15 mai în unele zone precum Delta Dunării, Transilvania și Bucovina.

Ministrul Mediului, despre transportul ilegal de lemne: Vrem să modificăm legea. Să facă pușcărie

Ministrul Mediului Costel Alexe a comentat la Gândul Live cazul de la Poienile de sub Munte, în care localnicii au oprit un transport ilegal de lemne. Ministrul a decalarat că în martie a depus o inițiatică legislativă în urma căreia cei care transportă ilegal lemne să fie condamnați la o pedeapsă cu închisoare.

COVID-19. Dr. Alexandru Rafila, la Gândul Live: Cred că vor apărea focare în perioada următoare / Acele teorii că după 70 de zile virusul dispare nu prea stau în picioare

Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, a explicat, într-o intervenție la Gândul Live, că o explozie a numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus în prezent este puțin probabilă dacă populația continuă să respecte regulile de distanțare socială și igienă, dar că este posibil ca în perioada următoare să apară noi focare.

GÂNDUL LIVE. 5 mai

Coordonator WWF, despre defrișările ilegale: Există soluții imediate care trebuie transpuse sub forma unui pachet legislativ

Radu Vlad, coordonator WWF a vorbit la Gândul Live despre cazul unor localnici care au oprit un transport illegal de lemne și despre cel al unor cerbi lăsați să agonizeze după ce au fost vânați.

Viceprimarul Bădulescu, despre transportul în comun de pe 15 mai: Vom suplimenta autobuzele în zonele circulate

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a vorbit la Gândul Live despre trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, moment în care oamenii se pot deplasa fără declarație pe proprie răspundere. În acest context, în Bucurști, trebuie luate măsuri de distanțare socială în mijloacele de transport în comun.

GÂNDUL LIVE. 4 mai

Ce vor face artiștii după ieșirea din izolare? Sore: Îmi este foarte dor de viața mea / E o perioadă foarte tristă pentru întreaga noastră echipă

Artista a mărturisit, la Gândul Live, că îi e greu să stea în izolare, dar, cu această ocazie, a învățat să aibă răbdare. Sore se așteaptă să petreacă mai mult timp în studio și o intrerupere a concertelor cu public.

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI. „Ne bucură foarte mult că faptele cu violență au scăzut foarte mult” / Cum vor acționa forțele de ordine după 15 mai

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a detaliat, într-o intervenție la Gândul Live, bilanțul intervențiilor forțelor de ordine în zilele care erau în mod tradițional un prilej de sărbătoare, de la sfârșitul săptămânii trecute, și a explicat modul de lucru pentru pregătirea ieșirii din starea de urgență.

Andreea Marin: Ministrul Muncii se face că nu vede. / Nu avem nevoie nici de un mulțumesc de la politicieni, dar avem nevoie de un minim respect

Andreea Marin a comentat, într-o intervenție la Gândul Live, declarațiile și atitudinea autorităților în ceea ce privește ajutorul oferit de societatea civilă în această perioadă dificilă pentru mulți români, în contextul pandemiei de COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă