Horoscop săptămânal, 15-21 februarie 2021. „Berbecii” pot avea pierderi financiare

Horoscop săptămânal, 15-21 februarie 2021. „Berbecii” pot avea pierderi financiare
FOTO - Pixabay
Publicat: 14/02/2021, 15:42
Actualizat: 14/02/2021, 18:34

Astrologul Mădălina Manole prezintă horoscopul săptămânal pentru perioada 15 – 21 februarie 2021, pentru toate zodiile. Săptămâna 15-21 februarie 2021 poate aduce o luptă între ceea ce este nou și ceea ce este vechi.

Săptămâna 15 – 21 februarie 2021 se remarcă prin prima cuadratură pe care planeta limitărilor, Saturn, din zodia Vărsător, o face cu planeta neprevăzutului, Uranus, aflat în zodia Taur.

Aceasta este prima dintr-o serie de trei cuadraturi care vor impacta anul 2021 și care stau la baza multor nemulțumiri financiare, ba chiar la baza unei posibile crize economice.

Este un an al instabilității, iar debutul va fi săptămâna aceasta, urmând ca în vară și în toamnă cele două planete să se reîntâlnească, a doua oară fiind vorba de Saturn retrograd și a treia oară întâlnirea tensionată se va produce cu Uranus retrograd.

Un alt eveniment important al săptămânii 15 – 21 februarie 2021 este intrarea Soarelui în zodia Pești, ingres care se va petrece pe data de 18 februarie și care va activa acest semn zodiacal și ne va stimula empatia, sensibilitatea, generozitatea, dar și sensibilitatea și nevoia de liniște și pace.

În plan sentimental, Venus, planeta iubirii, din zodia Vărsător va face un careu cu Marte, planeta dorințelor și a acțiunii, din zodia Taur, context care va aduce tensiuni și conflicte datorate, în principal, faptului că dorința de descătușare se ciocnește de dorința de conservare.

Însă, acest aspect se conturează către finele perioadei analizate. Săptămâna începe cu o mai mare doză de visare și idealizare, dat fiind că încă se resimte sextilul creat de Marte cu Neptun, planeta viselor, din zodia Pești, iar concomitent, Venus, este în aspect benefic cu Nodul Nord din Gemeni, context care ne deschide către socializare.

În ultima zi a săptămânii 15 – 21 februarie 2021, Mercur își încheie mersul retrograd prin zodia Vărsător, aducând mai multă claritate gândurilor noastre, însă impactul va fi resimți abia de săptămâna viitoare. Până atunci, deciziile majore trebuie, în continuare, evitate.

De asemenea, trebuie evitate și cumpărăturile online și de aparatură sau produse care au legătură cu zona comunicării, inclusiv cu deplasările.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Horoscop săptămânal Berbec: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Începutul de săptămână te poate face mai visător, mai deschis dialogului în cuplu, însă către weekend situația se tensionează, iar acest aspect poate conduce la fel și fel de reproșuri sau reluarea unor contexte din trecutul sentimental. Conflictele pot apărea și din cauza banilor, mai exact din cauza cheltuielilor nesăbuite. Cei singuri pot fi mai copleștiți de niște amintiri după jumătatea săptămânii.

Carieră

Ai nevoie de răbdare pentru a implementa ideile profesionale care-ți vin, mai ales legate de proiectele tale. Este de preferat să nu te grăbești în nimic, ci să o iei pas cu pas. Posibil să apară tensiuni cu asociații și neînțelegeri legate de bani sau care pleacă de la faptul că nu ai resursele necesare pentru a-ți dezvolta un proiect.

Bani

Este o perioadă care-ți poate da peste cap niște planuri financiare. Nu este exclus ca unii nativi să piardă o sursă de venit, de aceea este foarte important să nu faci cheltuieli nesăbuite, aspect care te tentează săptămâna aceasta, ci din contră, să lupți pentru a strânge bani. Ceea ce te avantajează acum este să-ți valorifici un talent, să începi să scoți bani din ceva ce știi să faci și să-l transformi într-o meserie.

Sănătate

Soarele va activa casa sănătății tale și este posibil să te confrunți cu unele simptome mai vechi în ideea de a le trata. În mod normal, Soarele aduce energie și vitalitate, dar cum Marte, guvernatorul tău este și el tensionat, ai face bine ca săptămâna aceasta să te odihnești mai mult și să cauți pacea interioară, liniștea sufletească. În schimb, ai inspirație și intuiție și te poți baza pe ele.

Horoscop săptămânal Taur: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Nu te ocolește nici visarea, nici iluzionarea. Ești în căutarea partenerului ideal, dacă ești singur, însă s-ar putea ca nimic să nu-ți convină. Nu este exclus, însă, să-ți placă cineva de la distanță. În cuplu se încing spiritele către finele săptămânii și ar trebui să dai dovadă de mai mult tact și diplomație, chiar răbdare. Poți profita de context pentru a reaprinde pasiunea și a alunga monotonia.

Carieră

Profesional, ai parte de multă presiune, multe situații cărora nu știi cum să le faci față, de aceea nici nu trebuie să iei decizii radicale. Pot apărea schimbări în cariera ta pe care trebuie să le tratezi cu răbdare. Vii perseverent în atingerea scopurilor, deși s-ar putea să nu fii sigur care sunt acestea. Pe de o parte, vrei ceva, pe de altă parte, nu vrei acel ceva. Atenție la tensiunile cu superiorii.

Bani

Deși sunt tensiuni profesionale și frustrări, financiar veștile nu sunt rele, însă guvernatorul acestui sector, Mercur, continuă să fie retrograd, aspect care îți cere să eviți cheltuielile și să-ți revizuiești modul de administrare a bugetului. Renegocierea salariului rămâne de interes și săptămâna aceasta. Atenție în primele zile ale săptămânii la tendința de a cheltui peste măsură.

Sănătate

Ai mai multă grijă la dietă, la alimentația ta. Nu face excese și nu lăsa stresul profesional să te acapareze. Când Soarele va intra în zodia Pești vei simți nevoia să-ți reactivezi viața socială, să ieși mai mult cu prietenii și ar fi bine să-ți găsești timp pentru asta, pentru că ai nevoie.

Horoscop săptămânal Gemeni: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Săptămâna începe foarte bine pentru tine în plan sentimental. Ai putea rediscuta aspecte importante care vizează relația ta de cuplu, te-ai putea pune de acord cu partenerul în privința unor idealuri pe care le aveți de atins. Ai o viziune de viitor foarte clară în acest sens.

Carieră

Soarele îți va activa sectorul carierei, ceea ce înseamnă că aici se aprinde lumina în perioada următoare și tot aici îți vei consuma și multe rezerve de energie. Faptul că Mercur, guvernatorul tău, este încă retrograd săptămâna aceasta, nu te va ajuta prea mult să-ți dai seama de realitate și s-ar putea să idealizezi un aspect profesional sau să-l vezi destul de neclar. Nu lua, încă, decizii. Pe de altă parte, s-ar putea să te întorci la studiu, să fii nevoit să mai înveți ceva sau să analizezi o variantă de a pleca în străinătate.

Bani

Nu este o perioadă bună pentru investiții și credite, însă ai putea să faci bani de acasă. Fie lucrezi de acasă, fie te implici în niște proiecte extra pe care le poți desfășura din intimitatea căminului.

Sănătate

Săptămâna aceasta va trebui să acorzi destul de multă atenție sănătății, mai ales dacă este vorba de afecțiuni cronice. Este important să gândești pozitiv pentru că vei vedea că ai capacitatea de a materializa gândurile și asta te poate ajuta foarte mult în această perioadă.

Horoscop săptămânal Rac: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Începutul săptămânii te poate ajuta să înțelegi mai bine punctul de vedere al unui prieten și ar fi recomandat să reiei discuții mai vechi care au provocat animozități pentru că acum le poți rezolva. În schimb, ai grijă la tensiunile care pot lua naștere către weekend și care pot pleca de la bani, datorii sau felul în care te raportezi la resursele celorlalți, în special ale partenerului de viață.

Carieră

Soarele în Pești te poate susține să vezi dintr-o nouă perspectivă niște principii de viață, niște convingeri și mentalități pe baza cărora te ghidezi. Poate vei dori să studiezi ceva nou, să explorezi un domeniu nou. Posibile tensiuni cu superiorii sau asociații.

Bani

Sunt contexte destul de tensionate din punct de vedere financiar și s-ar putea să ai parte de niște blocaje ale conturilor, mai ales dacă nu te-ai responsabilizat și nu ți-ai plătit taxele, ratele, datoriile către diverse instituții financiar-bancare.

Sănătate

Ai nevoie de mai multă odihnă și de o reevaluare a stilului de viață. Tendința de a face excese este destul de mare și este posibil să vii chiar după un weekend în care te-ai cam distrat, și să nu reușești să-ți încarci bateriile pe cât de repede ți-ai fi dorit.

Horoscop săptămânal Leu: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Multe din tensiunile avute în cuplu se pot dizolva săptămâna aceasta, mai ales dacă se rediscută subiectele cu calm și deschidere. Când Soarele, guvernatorul tău, se mută în Pești, ai ocazia unei noi perspective asupra situației financiare din culu, dar și asupra vieții intime. Cu toatea astea, poți vedea și ce anume nu funcționează, de fapt, în relația voastră.

Carieră

Profesional, se anunță o săptămână tensionată, chiar dificilă. Nu va fi deloc ușor să ajungi la aceeași viziune cu colaboratorii sau superiorii și cel mai probabil, fie vei fi forțat să renunți, fie să ai răbdare. De preferat ar fi să nu iei decizii radicale săptămâna aceasta, cât Mercur retrogradează în sectorul relațional.

Bani

Mercur este responsabil de sectorul tău financiar, deci evită deciziile majore, evită să dai bani cu împrumut și tot ce știi că-ți poate afecta bugetul, inclusiv cheltuielile. Posibil să ai unele oportunități care să-ți vină din colaborări la începutul săptămânii și pe care le poți lua în calcul.

Sănătate

Atâta timp cât nu lași stresul profesional să te acapareze și te odihnești corespunzător, nu ar trebui să ai probleme de sănătate. Ține cont totuși că Saturn, guvernatorul casei sănătății tale, nu se simte prea bine săptămâna aceasta, deci nu forța nota. Totodată, ai grijă la orgolii și impunerea punctului de vedere în fața altora, aspect deloc favorabil ție, pentru că te poți simți neapreciat și nevalorificat.

Horoscop săptămânal Fecioară: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Soarele îți va activa sectorul relațiilor și te va stimula să cauți mai mult apropierea de partener. Poate fi o perioadă bună pentru viața de cuplu, dacă ești atent și la dorințele celuilalt. Cei singuri nu ar trebui să-și facă mari planuri deocamdată. Relațiile aflate la început sunt cel mai probabil încercate de convingeri diferite, de viziuni diferite asupra viitorului.

Carieră

S-ar putea să nu-ți poți pune în practică ideile la locul de muncă sau să intervină fel și fe de situații care să-ți limiteze modul de acțiune. Tensiunile pot să apară mai ușor din cauza viziunilor și mentalităților diferite. Va trebui să ai răbdare mare să-ți vezi un vid îndeplinit, mai ales că nu vei fi dispus la niciun compromis.

Bani

Din punct de vedere financiar ar fi bine să eviți orice cheltuială care nu este necesară. Tendința de a pierde bani din cauza unor idei de moment este foarte mare. Ai, de asemenea, grijă la negocieri. Mai bine amână-le pentru săptămâna viitoare.

Sănătate

S-ar putea să întâmpini unele neplăceri legate de starea de sănătate care să te conducă la ceea ce deja știi: responsabilitate și noi principii legate de stilul de viață. Ai grijă la alimentație, fă mișcare mai multă și hidratează-te corespunzător.

Horoscop săptămânal Balanță: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Resimți din plin limitări și fel și fel de blocaje în viața sentimentală. Nu știi unde să încadrezi o relație, încotro să o îndrepți, iar în cuplu lucrurile par că stau pe loc sau, mai rău, apar tensiuni financiare. Tendința la început de săptămână este idealizarea partenerului ca mai apoi, întâlnirea cu realitatea să fie destul de neplăcută. Oricum, de îndată ce Mercur își va încheia tranzitul în sectorul iubirii, vei observa că viața sentimentală se va mai îmbunătăți, raportarea ta la iubire se va mai clarifica.

Carieră

Soarele va activa sectorul muncii tale și vei observa că săptămâna se încheie într-o notă mai energică. Parcă ai mai mult spor și ești mai interesat să fii eficient în activitățile întreprinse și să menții relații bune cu colegii. Situația poate fi mai dificilă dacă cineva de la locul de muncă nu te place și vrea să se impună în fața ta.

Bani

Cu cât vei fi mai creativ și te vei folosi de abilitățile tale, cu atât vei putea câștiga mai mult. Depinde mult de domeniul în care lucrezi, însă în principiu banii ar trebui să vină cu ajutorul talentelor tale. Evită creditele, împrumuturile, dar mai ales speculațiile financiare pentru că poți pierde sume considerabile.

Sănătate

Cu Soarele în tranzit prin casa sănătății, poți resimți, după jumătatea săptămânii, un surplus de energie, însă nu exagera. Mercur, guvernatorul sectorului sănătății, este retrograd încă și orice exces poate aduce la suprafață simptome mai vechi. Odihna, mișcarea și alimentația sănătoasă ar trebui să rămână în atenția ta.

Horoscop săptămânal Scorpion: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

În cuplu se pot ridica probleme de siguranță și stabilitate și s-ar putea să îți reconfigurezi ideea de familie și cămin. Pe de altă parte, săptămâna aceasta va trebui să dai dovadă de multă răbdare și înțelepciune în relația cu familia, în special cu părinții. Când Soarele va activa zodia Pești, viața sentimentală va cunoaște o îmbunătățire, o energizare, iar cei singuri vor fi mai dornici de flirt și de cucerire.

Carieră

Este o perioadă în care creativitatea și inspirația vor atinge cote înalte și poți profita din plin de context. Un hobby poate fi dus la rang de artă. Colaborările pot fi benefice și unii nativi pot participa la interviuri de angajare. S-ar putea ca un context care vizează locuința să fie încetinit acum și să-ți dea peste cap niște planuri.

Bani

Prima parte a săptămânii se arată destul de promițătoare la capitolul financiar. Ai putea chiar să renegociezi salariul sau să rediscuți termenii unui contract, poate să formulezi pretențiile despre un comision, un bonus, să discuți despre obținerea unui împrumut, unui credit.

Sănătate

Stările emoționale te sugrumă. Te simți încorsetat, incapabil să iei o decizie într-o anumită privință. Oricum nu este momentul deciziilor acum. Prima parte a săptămânii te poate predispune la prea multă visare și iluzionare, așa că ai grijă ce planuri îți faci.

Horoscop săptămânal Săgetător: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Când Soarele va activa zodia Pești, după jumătatea săptămânii, interesul pentru casă și familie va crește. Îți vei canaliza mai mult energia pentru a rezolva situații ce privesc locuința sau pentru a răspunde necesităților familiei. În cuplu, sunt aspecte bune. Se rediscută teme mai vechi și te poți reconecta cu partenerul.

Carieră

Poți fi destul de sever cu colegii de muncă, destul de rigid în dialog și poate chiar prea autoritar, aspect care-ți poate aduce tensiuni cu aceștia. Orice ar fi, săptămâna aceasta nu te avânta în luarea unor noi decizii, ci revizuiește-ți vechile verdicte, astfel ca de săptămâna viitoare să poți fi stăpân pe tine, pe ceea ce gândești și pe ceea ce zici.

Bani

Negocierile sunt întârziate, iar dacă este vorba de negocieri salariale, fie nu se petrec, fie sunt soldate cu refuzuri. Sunt nativi care au parte de tăieri salariale care aduc cu sine conflicte la locul de muncă, de aceea este important să ai mare grijă la fiecare ban pe care-l cheltui în această perioadă. În alte cazuri, finanțele pot împiedica nativii să-și desfășoare unele sarcini, să-și ducă la final unele planuri avute.

Sănătate

S-ar putea ca un context prin care treci să te oblige să-ți schimbi stilul de viață, rutina zilnică, mai axact să te oblige să faci mai multă mișcare și să îți folosești energia pe care o ai în mod constructiv și pentru binele tău. Ai mai multă grijă la deplasări săptămâna aceasta.

Horoscop săptămânal Capricorn: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

S-ar putea să fii tentat să te întorci la o fostă iubire, însă nu pentru a continua o relație, ci pentru a retrăi pasiunea. Sentimental ești destul de dezinvolt, însă deloc dispus la prea multă implicare. În cuplu, poți profita de prima parte a săptămânii pentru a face unele declarații de dragoste mai siropoase, chiar dacă nu ți-e în fire. Oricum, ulterior, vei fi mai deschis dialogului și cooperării, grație ingresului Soarelui în Pești.

Carieră

Ești destul de confuz cu privire la direcția profesională pe care să o urmezi, însă nici nu te grăbi acum să iei o decizie finală. S-ar putea să fii atras de un loc de muncă care promite un câștig mai mare, însă nu face pasul săptămâna aceasta. Poți vedea total eronat contextul acum. Soarele îți va activa sectorul comunicării și poți da dovadă de abilități în acest sens care să te ajute să te promovezi. Interesul pentru activitățile intelectuale crește și cei care învață sau se pregătesc pentru un examen sunt susținuți..

Bani

Din punct de vedere financiar, săptămâna aceasta va trebui să fii mai responsabil și să ai răbdare ca investițiile tale să prindă contur. Nu te grăbi să arunci cu banii pe distracții și cu atât mai puțin să faci speculații financiare pentru că poți pierde. Chiar dacă resimți unele limitări, important este că nu-ți va lipsi strictul necesar.

Sănătate

Este o perioadă care te invită la mai multă ploimbare, la mai multă relaxare în aer liber și pentru a-ți menține un tonus bun, ar trebui să faci exerciții fizice sau să te dedici acelor hobby-uri și pasiuni care te stimulează și fizic, nu doar psihic.

Horoscop săptămânal Vărsător: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Este posibil ca cerințele familiei să te copleșească, să nu le poți face față și să te simți limitat de o astfel de situație. Săptămâna începe cu aspecte plăcute vieții sentimnetale și poți flirta cu cineva sau chiar poți obține o întâlnire mult așteptată.

Carieră

Superiorii sunt cu ochii pe tine, însă tu continuă să-ți îndeplinești sarcinile cu aceeași conștiinciozitate ca și până acum. S-ar putea să te dedici prea mult vieții personale și prea puțin carierei și ascensiunii profesionale.

Bani

La începutul săptămânii există o tendință de visare și iluzionare cu privire la un aspect financiar, însă nu este ceva negativ, dar nici momentul să negociezi. Soarele va activa acest sector și îți va lumina calea spre îmbunătățirea veniturilor, dar nu te grăbi acum mai ales că Mercur retrogradează în zodia ta. Deci nu lua niciun fel de decizie acum, ci doar analizează și reanalizează.

Sănătate

Fă mai multă mișcare săptămâna aceasta și fii foarte atent la cum îți gestionezi emoțiile. Nu le lăsa să te copleșească. Posibil ca și situații din trecut să revină în mintea ta acum, dar analizează-le cu indiferență.

Horoscop săptămânal Pești: 15 – 21 februarie 2021

Dragoste

Săptămâna începe destul de promițător într-ale comunicării. Dacă ești parte a unui cuplu, ești mai vorbăreț și pus pe destăinuiri, însă ai grijă ce spui, pentru că șansele de a dezvălui un secret sunt mari, dar fiind că Mercur, guvernatorul relațiilor tale, este retrograd în casa lucrurilor ascunse. Cei singuri sunt mai cuceritori și mai puși pe flirt.

Carieră

Săptămâna aceasta ești mai pus pe treabă și te implici în rezolvarea unor sarcini pe care le-ai tot amânat. Poate reiei niște dialoguri cu superiorii. Ai grijă la tendința de suprasolicitare care-ți poate consuma toată energia. Nu lua încă decizii importante.

Bani

Săptămâna aceasta poți conștientiza care sunt blocajele tale, ce anume te ține pe loc și nu te lasă să evoluezi. Poate fi vorba de situații financiare de care te temi, de exemplu, poate fi vorba de frica de a nu avea bani sau de a pierde ceea ce ai acumulat până acum.

Sănătate

Ai traversat o perioadă de frământări, de îndoieli, de neliniști interioare și oboseală, însă chiar dacă nu s-a încheiat acest tumult, cel puțin te vei bucura de ingresul Soarelui în zodia ta și acest aspect îți va aduce mai multă energie, chef de viață și chiar o doză mai mare de optimism. Dacă te resimți obosit în continuare ar trebui să-ți schimbi alimentația și stilul de viață, rutina zilnică.

Horoscop lunar. Previziuni pentru luna februarie 2021

Horoscopul lunii februarie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna februarie 2021 se remarcă prin intrarea lui Venus, planeta iubirii și a banilor, în zodia Vărsător, pe care o va tranzita până pe 25 februarie, perioadă în care va face conjuncții, pe rând, cu celelalte planete aflate aici, Saturn, Jupiter, Mercur.

Prin urmare, din punct de vedere sentimental și financiar se anunță o perioadă importantă. Venus ne insuflă o mai mare dorință de libertate în dragoste și ne stimulează să căutăm surse de venit independente. Va fi vorba de o amprentă evolutivă, progresistă a Micului Benefic al astrologiei.

Totodată, Soarele, astrul responsabil cu energia și vitalitatea noastră, va tranzita Vărsătorul până pe data de 18 februarie, iar pe data de 11 februarie 2021 va fi implicat în fenomenul de Lună Nouă care se va petrece în zodia Vărsător, iar pe data de 27 februarie, în Luna Plină din zodia Fecioară.

Ambele contexte vin cu schimbări în viața noastră, de la finalizări, culegeri de roade și până la noi începuturi.

Până pe data de 21 februarie 2021, Mercur, planeta responsabilă cu modul în care comunicăm și gândim, va fi retrogradă în Vărsător, aspect care ne va cere anumite reeevaluări în viața noastră în vederea unor schimbări majore care vor aduce progres ulterior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer