50 DE CERȘETORI ROMÂNI au „ocupat” un parc din zona selectă a Londrei. „Își fac nevoile în văzul lumii și ne jefuiesc sub amenințarea cuțitelor”

Publicat: 16/05/2012, 09:41

Peste 50 de cerșetori români, evacuați de lângă monumentul Marble Arch din Londra, s-au „mutat” câțiva metri mai departe, în parcul Lane, scrie Daily Mail.

Acum, românii s-au instalat cu toate bagajele într-una dintre cele mai selecte zone ale Capitalei Marii Britanii. Daily Mail i-a surprins pe câțiva conaționali ai noștri urinând pe garduri, foarte aproape de o zonă plină de hoteluri și restaurante luxoase.

Românii obișnuiau să doarmă în cutii de carton, în jurul monumentului Marble Arch, dar au fost mutați într-un efort al autorităților de a „curăța” Londra înaintea Jocurilor Olimpice.

Daily Mail scrie că până și cerșetorii britanici se tem de cei români. Ei spun că a devenit prea periculos să împartă strada cu românii, deoarece aceștia îi amenință cu cuțitele și îi jefuiesc.

Consiliul din Westminster s-a întâlnit, luni, cu reprezentanți ai ambasadei României de la Londra și ai Biroului de Imigrări, pentru a rezolva problema cerșetorilor români. Marea Britanie a trimis de curând 18 români înapoi în țară, cu autobuzul, dar asta numai după ce șoferul autobuzului a insistat ca pasagerii să facă duș și să primească haine noi înainte de îmbarcare.

„Oamenii aceștia sunt dispersați prin oraș, nu vor să plece de pe străzi. Fie stau în parc, fie pe străzile South Mayfair sau Oxford. Poliția și consiliul fac tot ce pot, dar tot plătitorii de taxe suportă costurile, deoarece acești oameni nu au toalete”, a declarat consilierul Nickie Aiken.

Luni după-amiază, 20 de români – printre care femei cu bastoane și baticuri și bărbați în trening – stăteau în jurul unei bănci din parc și jucau barbut pe monede de o liră sterlină, scrie Daily Mail.

Românii aveau cu ei valizele și aruncau pe iarbă pungi sau sticle de bere. La doar câteva zeci de metri distanță, sunt unele dintre cele mai bune hoteluri și reprezentanțe auto din Londra, scrie Daily Mail.

Daily Mail scrie că un român în jur de 20 de ani a declarat, într-o engleză stricată, că polițiștii i-au verificat pe cei din grupul său și le-au spus că nu este „nicio problemă” să stea în parc. În acest timp, o femeie mai în vârstă s-a îndepărtat de grup, s-a apropiat de un gard și și-a făcut nevoile în văzul lumii.

„E oribil, cu siguranță nu este ceea ce mă așteptam să văd în Londra. Asta e lumea a treia”, a declarat un turist din Noua Zeelandă. „Mereu sunt aici, uneori mai mult de 50. Ziua cerșesc, iar noaptea dorm în tufișuri. Uneori vin să cumpere câte ceva și plătesc mereu cu mărunțiș. Faptul că stau aici cu bagajele și că dorm aici nu creează o impresie bună despre Londra”, spune un comerciant local.

Ba mai mult, unii londonezi spun că grupul de români s-a extins către metrou, iar intrările în subteran sunt pline de cutii de carton în care aceștia dorm. „Eu merg seara cu metroul și mi-e frică, e groaznic”, s-a plâns o localnică.

Daily Mail scrie că autoritățile locale au strâns cutiile de carton, dar că nu prea pot face mare lucru, deoarece românii se întorc aproape imediat cum sunt izgoniți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier