A fost executată! Lisa Montgomery a primit injecția letală în Indiana / Fapta groaznică pe care a comis-o în 2004

A fost executată! Lisa Montgomery a primit injecția letală în Indiana / Fapta groaznică pe care a comis-o în 2004
A fost executată! Lisa Montgomery a primit injecția letală în Indiana / Fapta groaznică pe care a comis-o în 2004 / Foto colaj: Captură / Pixabay.com
Publicat: 13/01/2021, 09:32

Lisa Montgomery, femeia care a strangulat o mamă gravidă în opt luni și i-a scos fetusul din pântece, a fost executată într-o închisoare din SUA.

Lisa Montgomery a primit injecția letală după ce Curtea Supremă a susținut execuția femeii și a clarificat toate aspectele legale, scrie Daily Star.

Marți, un judecător federal a blocat execuția celei denumite „Womb Raider”, motivând problemele ei psihice.

Montgomery, în vârstă de 52 de ani, a ucis-o pe Bobbi Jo Stinett, în vârstă de 23 de ani, în Missouri, în decembrie 2004.

O „premieră” din 1953 până în prezent

Montgomery este singura femeie executată din 1953 până în prezent de guvernul SUA.

Ucigașa a primit injecția letală în închisoarea Terra Haute din Indiana. Legiștii au pronunțat decesul ucigașei la primele ore ale dimineții.

Execuția lui Lisa Montgomery ar putea fi ultima din sistemul american, după ce președintele ales Joe Biden a denunțat public pedeapsa capitală.

Avocatul lui Montgomery, Kelley Henry, a spus că execuția clientei sale a fost „un exercițiu viciat, ilegal, inutil de manifestare a autorității”.

„Setea de sânge a unei administrații eșuate a fost afișată azi noapte. Toți cei care au participat la execuția Lisei Montgomery ar trebui să simtă rușinea. Guvernul nu a ezitat să ucidă o femeie cu grave probleme psihice. Execuția sa este departe de a fi justă”.

Un judecător a blocat inițial execuția Lisei Montgomery

Un judecător din SUA a suspendat execuția Lisei Montgomery, cu câteva ore înainte ca singura femeie condamnată la moarte să primească injecția letală.

Judecătorul James Hanlon a spus că va fi reevaluată starea psihică a femeii.

Avocații Lisei Montgomery au susținut că ucigașa ar fi inaptă psihic și nu poate fi executată. Mai mult, aceștia au motivat că femeia s-a născut cu probleme psihice.

Lisa Montgomery a strangulat o femeie gravidă în Missouri, după care i-a scos fătul din pântece, în 2014.

Montgomery, în vârstă de 52 de ani, ar fi devenit prima femeie executată în SUA în ultimele șapte decenii. Execuția ar fi trebuit să aibă loc în penitenciarul Terre Haute, din Indiana, în data de 12 ianuarie 2021.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase