Singura femeie din SUA condamnată la moarte ar putea fi executată pe 12 ianuarie! Fapta îngrozitoare pe care a comis-o

Singura femeie din SUA condamnată la moarte ar putea fi executată pe 12 ianuarie! Fapta îngrozitoare pe care a comis-o
Foto: U.S. Department of Justice Singura femeie din SUA condamnată la moarte ar putea fi executată pe 12 ianuarie! Fapta îngrozitoare pe care a comis-o
Publicat: 02/01/2021, 10:35

Curtea de apel federală din SUA a deschis calea execuţiei singurei femei de pe lista autorităţilor federale de condamnaţi la moarte, anulând un ordin de anul trecut.Decizia a fost luată vineri de Curtea de Apel din Districtul Columbia, care a ajuns la concluzia că un alt tribunal a greşit atunci când a amânat data execuţiei Lisei Montgomery, informează CNN.

Singura femeie din SUA condamnată la moarte ar putea fi executată pe 12 ianuarie

Iniţial, Lisa Montgomery ar fi trebuit să fie executată în complexul federal din Terre Haute, Indiana, în 8 decembrie, dar execuţia a fost amânată după ce avocaţii femeii au contractat Covid-19 vizitându-şi clienta.

Unul dintre judecători a considerat că Biroul Penitenciarelor nici măcar nu putea să reprogrameze execuţia lui Montgomery până cel puţin la 1 ianuarie. Însă curtea de apel nu a fost de acord cu acest lucru.

Meaghan VerGow, avocata lui Montgomery, a declarat că echipa sa va cere ca acest caz să fie reanalizat şi că femeia condamnată la moarte nu ar trebui să fie executată la 12 ianuarie.

A omorât o femeie însărcinată și i-a scos bebelușul din pântece cu un cuțit

Montgomery a fost condamnată la moarte pentru că a ucis-o pe Bobbie Jo Stinnett (23 de ani), în decembrie 2004, într-o localitate din Missouri.Ea a folosit o sfoară pentru a o strangula pe Stinnett, care era însărcinată în opt luni.

Apoi, femeia a scos bebeluşul din pântecul tinerei folosind un cuţit de bucătărie. Lisa Montgomery a luat bebeluşul, o fetiţă, şi a încercat să convingă lumea că este copilul ei. Avocaţii lui Montgomery şi-au bazat apărarea pe faptul că femeia ar suferi de o boală psihică.

Ultima femeie executată de guvernul SUA a fost Bonnie Heady, într-o cameră de gazare din Missouri, în 1953.

Primul criminal odios care a scăpat de pedeapsa cu moartea, condamnat din nou la închisoare pe viață!

Odiosul criminal Remus Tudor, zis și „Pictoru”, eliberat condiționat după 20 de ani de detenție își va relua condamnarea la închisoare pe viață, primită în 1992, după ce a primit o nouă sentință penală. Bărbatul a fost arestat, la începutul anului, după ce a șantajat o minoră care întreținuse relații sexuale cu el.

Remus Tudor a fost primul ucigaș condamnat la închisoare pe viață, după Revoluție, care a beneficiat de abolirea pedepsei cu moartea. Acuzat că și-a ucis în mod bestial, cu un cuțit, o colegă de serviciu, bărbatul a fost osândit definitv, în 1993, de Tribunalul Brăila.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase