Abuzuri de neimaginat și hărțuire sexuală la Opera din Viena. Românca Simona Noja-Nebyla, în epicentrul scandalului

Abuzuri de neimaginat și hărțuire sexuală la Opera din Viena. Românca Simona Noja-Nebyla, în epicentrul scandalului
Publicat: 17/12/2019, 21:29

„Am primit informații potrivit cărora elevii ar fi fost sfătuiți să înceapă să fumeze, astfel încât să le fie mai puțin foame”, a declarat președinta comisiei Susanne Reindl-Krauskopf într-o conferință de presă, relateaza The Guardian.

Guvernul a înființat comisia de anchetă în aprilie în urma plângerilor primite privind metode abuzive de predare și un caz de presupusă hărțuire sexuală la principala academie de balet din Austria, unde studiază în prezent în jur de 130 de elevi cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, 80% dintre ei din străinătate, potrivit romaniatv.net.

Comisia a precizat în raportul său final că școala nu dispunea de criterii scrise privind angajarea personalului sau gestionarea problemelor de sănătate ale elevilor.

În plus, comisia a constatat că directorul școlii de balet a Operei de Stat din Viena, francezul Manuel Legris, vizitează instituția doar de câteva ori pe an, deși managementul acesteia este una din sarcinile sale.

Elevii erau strigați pe numele mic și cu mărimea la îmbrăcăminte pentru a se evidenția greutatea acestora și au existat informații privind abuzuri fizice în timpul antrenamentelor.

Opera de Stat din Viena a început să ia măsuri pentru a remedia situația, însă comisia a afirmat că schimbările par concepute pentru a îmbunătăți mai degrabă imaginea publică a instituției decât bunăstarea elevului.

Întrebat dacă ar sfătui părinții să-și înscrie copiii la această școală, Reindl-Krauskopf a declarat că părinții din Viena ar putea face față lipsei de asistență medicală și psihologică în cadrul academiei, în timp ce părinții elevilor străini nu ar reuși. „I-aș sfătui să se mai gândească”, a spus ea referindu-se la părinții elevilor din afara țării.

Ea a afirmat de asemenea că director managerial al școlii de balet a Operei de Stat din Viena, românca Simona Noja-Nebyla, ar trebui înlocuită cu un „lider nou, inovator”.

Ca reacție, Opera de Stat din Viena a declarat că a luat o serie de măsuri din aprilie pentru îmbunătățirea situației, precum măsuri de protecție a copilului, programe de sprijin psihologic și de asistență medicală și a redus numărul de spectacole pentru elevi. „Binele copiilor și al tinerilor este prioritatea noastră”, a declarat opera într-un comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase