ACUZAȚII. Anchetă în Italia după mai multe acuzații de exploatare la adresa Uber

Redactor:
Gândul
ACUZAȚII. Anchetă în Italia după mai multe acuzații de exploatare la adresa Uber
ACUZAȚII. Anchetă în Italia după mai multe acuzații de exploatare la adresa Uber. Sursa foto: Shutterstock

Magistrații italieni au plasat una dintre unitățile Uber Technologies sub administrare specială în cadrul unei investigații privind acuzații de exploatare a unora dintre angajații companiei, au informat vineri mai multe surse familiarizate cu acest subiect.

Potrivit site-ului agenției de presă Reuters, ancheta ar fi legată de o serie de acuzații legate de tratamentul aplicat unora dintre persoanele care livrează mâncare pentru Uber Eats.

Potrivit surselor citate de Reuters, care au vorbit sub protecția anonimatului, nefiind autorizate să facă publice informații în legătură cu acest caz, procurorii italieni anchetează situația a aproximativ 1.000 de curieri, care ar fi fost plătiți cu doar trei euro pe lună pentru a livra mâncare.

Curierii Uber Eats ar fi fost exploatați de către o companie intermediară

Potrivit surselor, Uber Eats a declarat că ar fi plătit sume mari de bani către două companii de recrutare care s-ar fi ocupat de activitatea curierilor, majoritatea dintre aceștia fiind recrutați din centre de cazare a migranților.

În replică, Uber Italia a informat că platforma sa, Uber Eats, a fost făcută disponibilă restaurantelor și curierilor cu respectarea legislației italiene și a mai anunțat că blamează orice formă de intermediere ilegală a serviciilor sale.

„Participăm în mod activ la dezbaterile privind reglementările din domeniu, despre care credem că oferă serviciilor de livrare siguranța legală necesară pentru a prospera în Italia”, a informat Uber Italia prin intermediul unui comunicat.

Potrivit acelorași surse, una din cele două companii, dar și patru persoane fizice, sunt acum anchetate de către autorități în acest caz.

Potrivit deciziei procurorilor, Uber Italia își poate continua operațiunile, însă sub administrare specială.

Recent, compania Uber a anunțat concedierea a mii de angajați, ca urmare a scăderii profiturilor în întreaga lume, din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19.
Totodată, Uber Eats și-a anunțat retragerea de pe piața din România, dar și din alte state, ca urmare a faptului că nu există șanse reale ca acest serviciu să ocupe prima sau măcar a doua poziție în respectivele piețe.
Inchide