Alegeri legislative SUA. Republicanii au preluat controlul în Senat

Alegeri legislative SUA. Republicanii au preluat controlul în Senat
Publicat: 05/11/2014, 06:58

Provocând o înfrângere usturătoare democraților, tabăra republicană deține de-acum cel puțin 51 dintre cele 100 de mandate în Senat și păstrează controlul asupra Camerei Reprezentanților.

Republicanii și-au construit victoria obținând cele șase mandate de care aveau nevoie pentru a prelua controlul Senatului, dominat de către democrați din 2006.

Victoria lor a fost decisă în Colorado (vest), Arkansas (sud) și South Dakota (nord), state în care candidații republicani au învins senatori democrați în exercițiu.

Mitch McConnell, în vârstă de 72 de ani, care și-a păsttrat cu ușurință, marți, mandatul de senator în Kentucky (centru-est), va încarna opoziția față de președintele Obama.

Potrivit anumitor proiecții, republicanii ar putea să-și consolideze controlul asupra Camerei Reprezentanților, în care dețin majoritatea începând din 2010, cu 233 din cele 435 de mandate.

În total, 36 din cele 100 de mandate de senatori și toate mandatele din Cameră sunt înnoite în aceste alegeri de jumătate de mandat, în care președintele Obama a plătit prețul unei nepopularități tot mai mari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase