Alertă teroristă în Dusseldorf. Târgul de Crăciun, ținta unui atac similar celui de la Berlin, din 2016

Alertă teroristă în Dusseldorf. Târgul de Crăciun, ținta unui atac similar celui de la Berlin, din 2016
Alertă teroristă în Dusseldorf. Târgul de Crăciun, ținta unui atac similar celui de la Berlin, din 2016 / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 05/12/2022, 19:57

S-a dat alerta în Dusseldorf, Germania. Mai multe zone din centrul oraşului german, inclusiv un târg de Crăciun, au fost evacuate luni după-amiază, din cauza unei alerte de securitate.

Presa germană vorbește despre amenințarea unui atentat terorist.

Poliția a evacuat Corneliusplatz

Numeroase echipaje de poliţie au instituit un perimetru de securitate în zona Corneliusplatz, în centrul oraşului Düsseldorf, au dezvăluit surse citate de publicaţiile Focus şi Der Spiegel. Persoanele care vizitau Târgul de Crăciun din Düsseldorf au fost evacuate din cauza unei „ameninţări generale de securitate”, au declarat oficiali din cadrul serviciilor de intervenţie.

De asemenea, a fost evacuat temporar sediului Primăriei din Düsseldorf, după cum a comunicat și Poliţia din landul Renania de Nord-Westfalia.

Autorităţile germane menţin prezenţa şi urmează să ofere detalii despre natura ameninţării şi despre durata restricţiilor.

Există temeri că s-ar putea repeta scenariul din 2016, când un camion a intrat în mulțimea de vizitatori prezentă la Târgul de Crăciun de la Berlin. Atunci, 12 persoane au murit și alte 40 au ajuns la spital din cauza rănilor suferite. Și de această dată amenințările primite de autorități au fost în legătură cu atacarea Târgului de Crăciun din Dusseldorf, „un camion îi va lovi pe oamenii adunați acolo”, după cum a dezvăluit Daily Mail.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase