ALERTĂ. Un bărbat a fost împușcat după ce ar fi înjunghiat mai multe persoane la Glasgow | VIDEO

Redactor:
Andrei Vacaru
ALERTĂ. Un bărbat a fost împușcat după ce ar fi înjunghiat mai multe persoane la Glasgow | VIDEO
PRECIZĂRI. Atacatorul din Glasgow: Un solicitant de azil sudanez cu probleme mentale / Sursă Foto: Profimedia

Un bărbat a fost împușcat de polițiști după ce ar fi înjunghiat mai multe persoane în incinta unui hotel din centrul orașului britanic Glasgow.

Atacatorul a murit

Poliția Scoțiană a anunțat că bărbatul care a fost împușcat de polițiști după ce a înjunghiat mai multe persoane a murit.

Autoritățile au mai anunțat că șase persoane, printre care și un polițist, primesc îngrijiri medicale în spital după ce au fost rănite de agresor. Momentan, autoritățile nu au confirmat decese în rândul persoanelor înjunghiate, informează Reuters.

 

Știrea inițială:

Cel puțin trei persoane ar fi murit în urma atacului, potrivit BBC.

Federația Polițiștilor din Scoția, sindicatul care îi reprezintă pe polițiști, a informat că una dintre persoanele înjunghiate este un angajat al Poliției.

În acest moment, polițiști înarmați se află la fața locului.

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, s-a declarat „șocată” de incident și a adăugat că primește informații în timp real cu privire la situația de la Glasgow.

„Gândurile mele se îndreaptă către toți cei implicați”, a transmis Nicola Sturgeon.

Poliția anunță că situația este sub control

Poliția Scoțiană a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că situația este în acest moment „sub control” și nu mai există un pericol imediat pentru populație.

Cu toate acestea, Steve Johnson, comisarul adjunct al Poliției Scoțiene, a făcut apel la cetățeni să evite zona centrală a orașului.

„Ofițeri de Poliție înarmați se află la fața locului și pot să confirm că un bărbat a fost împușcat de un ofițer. Vreau să asigur publicul că în acest moment nu mai căutăm pe nimeni în legătură cu acest incident. Pot confirma și că un ofițer de Poliție a fost rănit în timpul incidentului și primește îngrijiri în spital”, a spus acesta.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, s-a declarat „profund întristat de incidentul teribil de la Glasgow”.

Un martor aflat la fața locului a declarat pentru BBC că patru persoane ar fi fost luate de o ambulanță în urma atacului.

Incidentul de vineri vine la doar câteva zile după ce un bărbat de origine libiană a înjunghiat șase persoane în orașul britanic Reading. Trei dintre acestea au decedat, iar alte trei au fost internate în spital în urma atacului.

Autoritățile britanice au informat că tratează incidentul de la Reading drept un atac terorist.

Inchide